Kat
 

Katteartikler

Som katteejer er der en hel del information, der er vigtig at kende til, for at katten trives, og du trives med katten. Kattemad er en meget vigtig faktor som led i sund trivsel, men der er ligeledes en lang række andre punkter, som du bør kende til. 

Katten er en af de absolut mest populære kæledyr i Danmark, hvilket blandt andet skyldes dens rolige og meget sociale væsen.
Allergivenlige katte

Allergivenlige katte

ABN - 23/08/21
Drømmer du om at købe en kat? Men er du samtidigt allergisk over for katte? Måske er der alligevel håb - læs om allergivenlige katte her
katte tisser ikke i kattebakke

Tisser alle andre steder end kattebakken

- 08/02/17
Det sker måske en dag, at din voksne kat pludselig begynder at tisse andre steder end i kattebakken. Hvorfor gør den det? Det er nu, du skal begynde dit detektivarbejde. Her er et par eksempler, der måske kan bruges.
viden om katte

Vidste du dette om katte?

- 08/02/17
Katten har levet i nærheden af mennesker i århundreder. Allerede for ca. 4500 år siden blev katten holdt som husdyr af ægtypterne. Først mange år senere er katten kommet til Europa og Asien, og det er mennesket, der har bragt katten med til Amerika og Australien
katte kan ikke tåle

8 madvarer katte ikke kan tåle

- 06/02/17
Der findes en række madvarer, som din kat på ingen måde må spise. Uanset om mis står og kigger på dig med de sødeste små kattetøjne, og du føler dig fristet, så lad være med at give din kat følgende 8 madvarer.
hvorfor spinder katte

Hvordan spinder en kat?

Signe - 16/06/16
Det er nok de fleste der ved, at en kat kan finde på at spinde, hvis man aer den. Det er også de fleste, der forbinder kattens spinden med noget positivt, der giver udtryk for, at katten har det godt.
En kat lander altid på benene

Hvorfor lander katte altid på benene?

Signe - 02/06/16
Katte er kendt som seje og udholdende dyr, der kan klare store fald og ulykker. Man taler endvidere om kattens ni liv, som et symbol på kattens evne til at overleve de fleste omstændigheder.
katte og hårboller

Hårboller hos katte

Susan L. - 01/09/15
Mange katteejere ser hårboller som et problem hos deres kat, men hårboller er en helt naturlig ting, som opstår, når din kat rengører sig.
kat med ud at rejse

Skal katten med på ferie?

- 08/02/14
Det er ved at være på den tid, hvor der arrangeres ferie for hele familien. Hvad med katten! Skal den blive hjemme? Skal den i pension? Skal den med?
efterladte katte

De efterladte katte

- 08/02/13
Stadig flere efterlader deres kat, når de flytter. Desværre findes der et uhyggeligt stort problem, som kun de færreste er vidende om, nemlig det eksplosivt voksende antal katte, der efterlades af folk, når de flytter fra deres lejligheder, parcelhuse og landbrugsejendomme.
manx katten

Facts om Manx katten

- 08/02/11
Manx katten er en igennem tiderne misforstået race. Myterne er utallige på grund af fejlopdræt og misbrug i forskningen. En ting er sikker - nemlig, at den oprindelig stammer fra øen Isle of Man.