Hest
 

Hesteartikler

Heste er forståeligt nok utrolig populære husdyr, som kan blive yderst tamme og knytte meget stærke bånd til sin ejer. For at få et godt forhold til din hest med gensidig respekt, er der flere ting, du bør vide om den.

Udover selve forholdet til din hest, er pleje, herunder fodring, af din hest et utroligt vigtigt aspekt. Får din hest ikke det korrekte hestefoder, vil den ikke trives, og du vil således ikke få en glad og harmonisk hest. Læs vores guides og artikler omkring heste herunder.
Tjekliste til når du starter til ridning

Tjekliste til når du starter til ridning

ABN - 20/09/21
Overvejer du at starte til ridning? Her er et par ting, der er vigtige at have styr på, inden du sætter dig i sadlen
omgå hest

Sådan omgås du heste

- 08/02/17
I denne artikel har vi listet en række praktiske råd omkring, hvordan du bedst omgås heste. Sæt dig ind i hvad hesten er for et dyr, så du bedre kan forstå dens reaktioner og hvad dens behov er.
hestetyper

Typer af heste

- 08/02/17
Næsten hvert land har deres egen heste/pony type. I Danmark har vi to - Dansk Varmblod, Frederiksborger og Knabstrupper samt den Jydske hest.
hestens instinkter

Hestens instinkter

- 08/02/17
​Instinkter er medfødte, styrende egenskaber, som er dybt forankret i hestens psyke. Læs meget mere om hestens flokinstinkt, flugtinstinkt og seksualdrift.
hestens sanser

Fakta om hestens sanser

- 08/02/17
Hesten er et særdeles sensitivt dyr, det vil sige ekstremt følsom (ikke sart) med meget veludviklede sanser. Læs vores artikel om hestens sanser.
hingst, hoppe eller vallak

Skal man vælge hingst, hoppe eller vallak?

- 08/02/17
For alle tre gælder det, at man med den korrekte hesteforståelse omkring adfærd og kropssprog og den korrekte grunduddannelse af hesten kan opnå lige gode resultater for eksempel indenfor konkurrenceridning som for skovtursrytter.
leg og aktivering af hest

Leg og aktivering af heste

- 08/02/17
Brug aldrig tilfældige materialer, især ikke af plast, hvis man vil give hesten "legetøj". Hestens kæber er stærke, og de kan splitte meget ad, hvorefter hesten kan sluge dele, som kan gøre den syg eller værre.
fjordhest

Fjordhesten op gennem tiderne

- 08/02/17
Hvordan ser racen ud, hvor stammer den fra og hvilken betydning har den haft der? Fjordhesten nedstammer fra Verdens ældste nulevende vildhest przewalskien, der er den eneste vildhest, som er tilbage i Verden.
tørstig hest

Tyrkiske heste tørster

- 09/02/10
​På de tyrkiske øer Princes Islands får tørstige heste omsider hjælp. Øerne ligger i nærheden af Istanbul og er et roligt turistområde. Her er hestevogne og kærrer, lokalt kendt som Phaetons, de eneste transportmidler på øerne. Men permanent mangel på vand har betydet, at heste og æsler har haft det barskt.
vilde vesten

Det vilde vesten

- 08/02/05
Når man hører ordet westernridning kommer man straks til at tænke på det vilde vesten, cowboy'ere og indianere, cowboyhatte, cowboystøvler osv.