Kat
 

Kat

Hvadenten du allerede er katteejer, eller blot overvejer at anskaffe dig en kat, så vil du her på Dyr.dk kunne finde en masse nyttig information. Læs vores tips, guides og artikler om alt lige fra kattemad til katteforsikringerog spar masser af penge.

Markedets største udvalg af ALT til katte, klik her

Næst efter hunde er katte det mest almindelige kæledyr i Danmark, og der er flere gode grunde til deres popularitet.

Overvejelser

Der findes omkring 650.000 huskatte fordelt på cirka 370.000 danske familier. Katte udgør altså en stor procentdel af de cirka 880.000 danske familier, som har ét eller flere kæledyr. Der er flere gode grunde til, at katten er en af vores yndlings kæledyr, men den mest almindelige grund er det sociale aspekt.

Alle, der har haft kat, ved, hvor sociale og opmærksomhedssøgende katte kan være. En udadvendt kat kommer dog ikke ud af det blå, da katte har behov for opmærksomhed for at trives.

Inden du køber dig en kat, skal du altså gøre dig klar, at den kræver megen tid og megen opmærksomhed. Mange har måske den opfattelse, at det kun er hunde, man skal bruge en del tid på, men det skal du altså også med en kat.

Giver du katten den nødvendige opmærksomhed, og bruger du tid på at lege med den og kæle for den, så får du dig omvendt en ven for livet, som du kan dele glæder og sorger med.

Katte knytter sig til deres hjemmemiljø, og det er derfor vigtigt, at du har en stabil hverdag og ikke flytter for tit. Er kattens hverdag ikke tryg og stabil, kan du risikere, at den bliver stresset og dermed får adfærdsproblemer.

Markedets største udvalg af ALT til katte, klik her

Når du har truffet valget om at købe en kat, skal du gøre dig nogle tanker omkring hvilken type kat, der passer bedst til dig og din situation. Ønsker du en almindelig huskat, der kan løbe ind og ud, som den lyster, ønsker du en indekat, eller ønsker du en mere speciel racekat?

Læs mere om racekatte herunder:

Racekatte

Der findes cirka 50 katteracer, som inddeles i 4 kategorier: persere, korthårede, semilanghårede og orientalske. De mest populære katteracer er følgende:
  • Maine Coon
  • Norsk Skovkat
  • British Shorthair
  • Ragdoll
  • Perser kat
  • Burmeser
  • Siameser
  • Hellig Birma
  • Russian Blue
  • Sphynx
Markedets største udvalg af ALT til katte, klik her

Det fantastiske ved racekatte er, at de hver især har deres helt egen unikke karakter, ligesom vi kender det fra hunde. Ved at kende de enkelte racekattes karakterer, kan du finde den, der bedst matcher dig og din egen karakter og personlighed.