Find forsikring
Med vores prissammenligning på katteforsikringer får du en nem og overskuelig prisoversigt. Ved at vælge den bedste og billigste katteforsikring vil du årligt kunne spare masser af penge.

Pris-eksemplerne på katteforsikringen er baseret på en huskat på 2 år.
 

Katteforsikring

Hvad er prisen på en katteforsikring, hvor finder du den bedste og billigste katteforsikring, og hvad dækker en katteforsikring? Find billigste priser og få svar på alle spørgsmål omkring katteforsikringer nedenfor.

Det er ikke længere kun hunde, som bliver dækket af en sygeforsikring - rigtig mange katteejere tegner ligeledes en katteforsikring. Og det er en rigtig god ide at tegne en sygeforsikring til sin kat, da behandling af en kat kan koste næsten lige så meget som behandling af en hund.
Kan din økonomi klare en dyrlægeregning på mange tusinde kroner?
Som udgangspunkt findes der kun én slags forsikring til katte, da ansvarsforsikring til katte ikke er lovpligtig, som den er til hunde. Vi går derfor i dybden med de populære kattesygeforsikringer.
Skal vi gøre arbejdet for dig?
▷ Få 3 tilbud på billigste katteforsikring helt GRATIS her ◁
(Det er helt uforpligtende at indhente tilbuddene)
Prissammenligning
Vis medlemsbaserede

Erfaringer

kr./år 818,00
+ ansvar kr. 0,00
Selvrisiko: 1323,00 kr.

Erfaringer

kr./år 852,00
+ ansvar kr. 0,00
Selvrisiko: 782,00 kr. samt 10%

Erfaringer

kr./år 876,00
+ ansvar kr. 0,00
Selvrisiko: 750,00 kr. samt 10%

Erfaringer

kr./år 991,00
+ ansvar kr. 0,00
Selvrisiko: 750,00 kr. samt 10%

Erfaringer

kr./år 1304,00
+ ansvar kr. 0,00
Selvrisiko: 1012,00 kr. samt 10%

Hvad dækker en katteforsikring?

En kattesygeforsikring dækker i bund og grund en stor del af udgifterne, hvis din kat er blevet syg eller er blevet skadet, og skal behandles hos en dyrlæge. Katteforsikringen giver dig en allround behandlingsdækning og dækker blandt andet følgende:
 • Undersøgelse, behandling, operation, scanning, EKG etc.
 • Medicin under konsultation eller indlæggelse
 • Ophold på dyrehospital og dyreklinik
 • Tandbehandling ved tilskadekomst
Du kan forsikre din kat for kun 65 kr. om måneden

Hvad koster en katteforsikring?

Prisen, også kaldet præmien, for en katteforsikring afhænger i høj grad af det ønskede forsikringsbeløb, og hvilken selvrisiko du har valgt. Prisen afhænger også af kattens race og alder, men det er forsikringsbeløbet og selvrisikoen, som har den største påvirkning på prisen.

Inden vi viser eksempler på, hvad en katteforsikring koster, så er det vigtigt lige at få begreberne på plads.

Forsikringsbeløb

Forsikringsbeløb kaldes også for forsikringssummen, og det er den maksimale erstatning, som du kan modtage årligt fra din sygeforsikring. En typisk forsikringssum vil ligge et sted mellem 18.000 kr. og 38.000 kr.

Selvrisiko på katteforsikring

Selvrisikoen er den del af dyrlægeudgifterne, du selv skal betale. De fleste selskaber deler selvrisikoen op i en fast og en variabel selvrisiko.

Den faste selvrisiko ligger typisk et sted mellem 700 kr. og 2.000 kr., og denne skal kun betales én gang pr. 125 dag, uanset antal af sygdomme eller skader.

Den variable selvrisiko ligger typisk et sted mellem 10-25% af det beløb, der er tilbage af dyrlægeudgifterne, efter den faste selvrisiko er blevet fratrukket.

Visse forsikringsselskaber har blot én selvrisiko, hvor du eksempelvis selv betaler 40% af udgifterne, og de betaler de resterende 60%.
Tør du tage chancen og ikke få din kat sygeforsikret?
Katteforsikring priser
Nu hvor vi kender de to vigtigste begreber, så lad os kigge på hvor meget prisen på en sundhedsforsikring varierer afhængig af forsikringsbeløbet og selvrisikoen.

Hvis vi tager udgangspunkt i en 1 årig Maine Coon, og vi siger, at vi bor i København, så vil kattesygeforsikringen koste følgende:

Eksempel 1

Forsikringsbeløb: 22.000 kr.

Fast selvrisiko: 2.000 kr.

Variabel selvrisiko: 20%

Pris: 871 kr. årligt eller 73 kr. månedligt

Eksempel 2

Forsikringsbeløb: 22.000 kr.

Fast selvrisiko: 700 kr.

Variabel selvrisiko: 10%

Pris: 2.057 kr. årligt eller 171 kr. månedligt

Eksempel 3

Forsikringsbeløb: 38.000 kr.

Fast selvrisiko: 700 kr.

Variabel selvrisiko: 10%

Pris: 2.653 kr. årligt eller 220 kr. månedligt


Som det ses af ovenstående eksempler, så påvirkes prisen kraftigt af både forsikringsbeløbet og selvrisikoen. Om du skal vælge en høj eller lav selvrisiko eller forsikringssum, afhænger i høj grad af din kat og din egen situation.

Priseksempler

Neden for har vi opstillet en række almindelige hændelser, som rammer flere katte i Danmark hver dag. Vi har taget udgangspunkt i en fast selvrisiko på 700 kr. og en variabel selvrisiko på 10%. OBS: Nedenstående priser kan naturligvis variere fra dyrlæge til dyrlæge. Det er i øvrigt altid en god ide at bede om en prisindikation, inden behandlingen påbegyndes.
 
Diagnose Udgift Selskabets andel Din Andel
Slugt fremmedlegeme 10.500 kr. 8.820 kr. 1.680 kr.
Trafikskade 25.700 kr. 22.500 kr. 3.200 kr.
Urinstensoperation 10.300 kr. 8.640 kr. 1.660 kr.
Kejsersnit 8.000 kr. 6.570 kr. 1.430 kr.

Bedste og billigste katteforsikring

Som med alle andre forsikringer vi tegner, herunder bilforsikring, ejerskifteforsikring, indboforsikring, ulykkesforsikring, hundeforsikring, hesteforsikring, ansvarsforsikring etc., så ønsker vi naturligvis den bedste og billigste katteforsikring også.
En katteforsikring giver dig tryghed i hverdagen

Katteforsikring sammenligning

Det kan være noget af en jungle at finde rundt i de mange priser og betingelser hos mere end 15 forsikringsselskaber, som tilbyder katteforsikringer i Danmark. Heldigvis for dig har vi lavet det tunge arbejde, så du ved hjælp af vores katteforsikring sammenligning blot skal vælge den forsikring og det selskab, som passer bedst til din kat og din situation.

Hvilken katteforsikring er bedst?

Når du begynder at sidde og sammenligne de mange forsikringer, vil du sikkert stille spørgsmålet; ”Hvilken katteforsikring er i grunden bedst?” Og ja, det er et rigtig godt spørgsmål, som du faktisk bedst selv kan svare på. Der er ingen, der kender din kat og dens helbred så godt som dig, og helbredet kan og vil oftest være en meget væsentlig faktor for valget af den bedste sundhedsforsikring.

Hvilken katteforsikring er billigst?

Et andet spørgsmål, som du sikkert vil stille, når du sammenligner katteforsikringer er; ”Hvilken katteforsikring er billigst? ” Dette er ligeledes et godt spørgsmål, og som vi kan se af ovenstående eksempler, så er den billigste katteforsikring den med den laveste forsikringssum og den højeste faste og variable selvrisiko.

Undgå at din økonomi kommer til at afgøre om din kat skal aflives eller ej!

Dette er dog forudsat, at din kat ikke skal eller kun meget sjældent skal til dyrlægen i forbindelse med sygdom eller skade. Er uheldet ude, og du får brug for at opsøge dyrlæge et vist antal gange i løbet af et år, så kan den billigste katteforsikring hurtigt blive den dyreste grundet selvrisikoen og loftet på forsikringssummen.

Der er ingen, der kan spå om fremtiden, så at svare på hvilken katteforsikring, der er billigst, er meget svært. Det bedste råd, vi kan give dig, er, at vælge den sygeforsikring som du har det bedst med, og hvor du ved, at du altid har råd til at betale, i tilfælde af at din kat skal oftere til dyrlæge end forventet.

Betingelser

Stort set alle katte, uanset race og alder, kan blive dækket af en katteforsikring. Neden for har vi listet de mest gængse betingelser i forbindelse med katteforsikringer.
 • Katten skal være minimum 6-12 uger gammel
 • Visse selskaber kræver, at katten er blevet vaccineret mod kattesyge og katteinfluenza
 • Visse selskaber kræver, at katten er ID-mærket i form af øretatovering eller mikrochip
 • Visse selskaber tilbyder at forsikre din kat i hele dens levetid, mens andre lader forsikringen ophøre, når katten fylder 10-12 år.

Dyrlægeattest

Nogle gange vil selskaberne kræve en dyrlægeattest, og det kan være i situationer hvor:
 • Katten er fyldt 5-6 år
 • Livsforsikringssummen overstiger 10.000 kr.
 • Katten er importeret uden for Norden inden for x antal måneder.

Sundhedserklæring

De fleste forsikringsselskaber vil kræve en sundhedserklæring, som kort og godt består af en række spørgsmål vedrørende kattens eventuelle tidligere eller nuværende skader eller sygdomme. Sundhedserklæringen udbedes af alle, som ønsker at tegne en katteforsikring, og hvor en dyrlægeattest ikke er nødvendig.

Et akut besøg på et dyrehospital kan koste fra 5.000 til 15.000 kr.

Tillægsforsikringer

Det er muligt at opgradere din kats sygeforsikring, og neden for gennemgår vi de mest populære tillægsforsikringer. OBS: Hos visse selskaber kan nedenstående forsikringer godt være inkluderet i selve sygeforsikringen, så du ikke behøver at opgradere.

Kattelivsforsikring

Du har mulighed for at tegne en kattelivsforsikring, hvor du er sikret erstatning i tilfælde af, at din kat dør eller må aflives som følge af sygdom eller ulykke. Størrelsen på erstatningen svarer til prisen på en ny killing af tilsvarende race og avlskvalitet. Visse selskaber har dog en klausul, som siger, at hvis dødsfaldet sker som følge af påkørsel, så vil du kun få dækket 50% af prisen på en ny killing.

Medicin- og tandforsikring

Katte får ikke huller i tænderne som mennesker, og de viser heller ikke umiddelbare tegn på tandpine. Langt over halvdelen af alle katte rammes alligevel af problemer med tænderne, og derfor kan det være en rigtig god ide at tegne en medicin- og tandforsikring.

Medicin- og tandforsikringen dækker følgende:
 • Tandbehandling op til cirka 12.000 kr. årligt
 • Receptpligtig medicin op til cirka 3.000 kr. årligt

Prisen på en katte-tandforsikring ligger på cirka 10-18 kr. pr. måned

Forsikring på led

Mange katte døjer med smertefuld slidgigt, som er et overset problem, da katte er gode til at skjule deres smerter. Faktum er dog, at omkring hver 5. kat rammes af gigt i ét eller flere led. Heldigvis er der hjælp at hente, hvis du tegner en forsikring mod problemet. Forsikringen dækker blandt andet følgende:
 • Fysioterapi, massage, kiropraktor, akupunktur og laserterapi
 • Genoptræning
 • Guldbehandling med guldpartikler

Prisen på denne type forsikring ligger på cirka 9-12 kr. pr. måned

Vil du også garderes mod uforudsete udgifter hos dyrlægen?

Ansvarsforsikring

Som beskrevet først i artiklen, så er en ansvarsforsikring til katte ikke lovpligtig. Den lovpligtige ansvarsforsikring gælder derimod for hunde og heste.

Det er vigtigt at have in mente, at det, som er gennemgående for alle katteforsikringerne, er, at de skal tegnes inden eventuelle symptomer på sygdom eller inden en eventuel ulykke. Har din kat først haft en sygdom, kan forsikringsselskabet i visse tilfælde nægte at lade din kat forsikre, eller de kan vælge at udstede en mere begrænset forsikringsdækning.

Hyppigt stillede spørgsmål omkring forsikring af kat

Er katteforsikring lovpligtig? 

Nej, ansvarsforsikringen er ikke lovpligtig til katte.

Hvad er selvrisikoperiode?

Selvrisikoperioden starter den dag, din kat skal til dyrlæge og typisk 125 dage frem. Man snakker om selvrisikoperiode ved fast selvrisiko, da du kun skal betale fast selvrisiko én gang pr. 120-125 dage.

Katteforsikring uden stamtavle?

Din kat behøver ingen stamtavle for at blive forsikret.

Hvad er karenstid?  

Sygdomme, der opstår i løbet af forsikringsperiodens første 20-30 dage, er i visse tilfælde ikke dækket.

Hvornår træder forsikringen i kraft?

Hvis ikke andet er aftalt, vil forsikringen træde i kraft samme dag. Vær dog opmærksom på eventuel karenstid, som nævnt ovenover.

Er min kat forsikret på rejsen?

Ja, oftest vil din katteforsikring også dække uforudsete udgifter til dyrlæge på ferien inden for EU.

Er det nødvendig at forsikre indekatte?

Ja, det er næsten lige så vigtigt at forsikre indekatte som udekatte. Indekatte er måske beskyttet mod trafikskader og slagsmål, men de kan stadig blive ramt af sygdomme og andre ulykker.

De kan falde ud ad et vindue eller ned fra en altan, eller de kan få et fremmedlegeme galt i halsen eller blive forgiftede, fordi de smager på dine potteplanter etc. Bliver dyrlægeregningen rigtig stor, og kan du ikke betale den, vil du måske være nødsaget til at skulle låne penge på nettet eller i banken.

Hvordan betales dyrlægeregningen?

Hvis dyreklinikken har en aftale med dit forsikringsselskab omkring direkte skadesrefusion

Hvad dækker forsikringen ikke?

Som udgangspunkt dækker forsikringen ikke sygdomme, lidelser og ulykkestilfælde, der er sket før, du tegnede forsikringen. Sygeforsikringen dækker heller ikke, hvis din kat forårsager en ulykke.

Opsigelse af forsikring?

En forsikringsaftale løber normalt et år ad gangen, og umiddelbart kan du ikke gebyrfrit opsige din forsikring før ved hovedforfald. Du kan dog oftest slippe for gebyret, hvis din kat er død, aflivet eller blevet solgt.

Rabat på katteforsikring?

Ja, flere af selskaberne tilbyder rabat, hvis du f.eks. er medlem af Dyrenes Beskyttelse, medlem af særlige katteklubber, har mindst 2 katte forsikret etc. Forhør dig hos det pågældende selskab, hvad de har af rabatordninger.

Fortrydelsesret?

Ja, som med alle andre forsikringer har du 14 dages fortrydelsesret.

Hvad betyder præmie?

Præmie er den afgift/pris, du betaler for forsikringen.

Hvad er en dyrlægeattest?

En dyrlægeattest giver et billede af dyrets nuværende sundhedsstatus, og hvad det eventuelt tidligere har fejlet. Dyrlægeattesten udfyldes af dyrlægen og skal i visse tilfælde fremsendes til forsikringsselskabet.

Hvor kan jeg forsikre min kat?

Se listen med forsikringsselskaber, som tilbyder katteforsikring nederst på siden.

Høj eller lav selvrisiko?

Det afhænger af din kat og dit behov for tryghed som katteejer.

Hvad er direkte skadesrefusion?

Direkte skadesrefusion betyder, at du kun skal lægge ud for din del af dyrlægeregningen, og den resterende del tager dyrlægen og forsikringsselskabet sig af.

Godt råd: Så snart du modtager din police, så kontroller om oplysningerne er korrekte og stemmer overens med den ønskede forsikring. Er der uoverensstemmelser, så kontakt straks dit forsikringsselskab og få eventuelle fejl rettet.

Hvilke forsikringsselskaber tilbyder katteforsikring?  

Der findes en lang række forsikringsselskaber, der tilbyder katteforsikring, og vi har listet dem alle herunder:

OBS: Indholdet i denne artikel er vejledende og kan variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. For professionelle råd og vejledning bør du kontakte dit forsikringsselskab.Del din erfaring om artiklen

Hjælp andre brugere ved at fortælle om din erfaring med Hundeforsikringer.
Har du tidligere benyttet forsikringer fra firmaet, snakket med kundeservice el.?

Skriv gerne en kommentar nedenfor og afgiv din vurdering - på forhånd mange tak!

Gennemsnitslig vurdering: 5.00 ud af 5 med 3 bedømmelser


Skriv en kommentar:
2024-06-24 05:13:18
Afgiv vurdering:ratingratingratingratingrating2018-06-21 09:16:33
Meget informativ hjemmeside, som giver et godt overblik over, hvad man skal overveje ved køb af kat og katteforsikring.
ratingratingratingratingrating2018-06-13 09:44:58
Jeg var i tvivl, om det kunne betale sig med en katteforsikring, men jeg er evigt glad for, at jeg fik den tegnet.

Bølle har været på dyrehospital 4 gange på 1 1/2 år, og det har kostet mange tusinde kroner for forsikringsselskabet.
ratingratingratingratingrating2018-06-13 09:40:12
Jeg er lykkelig for, at jeg havde katteforsikring på min "Miska", for dyrlægeregningen lød på 12.000 kr., men jeg skulle selv kun betale 2.200 :-)