Viden
 

Dyreartikler

Der er ingen tvivl om, at hunde, heste, katte og gnavere er blandt danskernes foretrukne dyr. Dog findes der et utal af andre dyr, såsom krybdyr, husdyr og insekter, som ligeledes har en vis popularitet.

I de tilknyttede kategorier vil du kunne finde alverdens information, som knytter sig til disse dyr. Især krybdyr er gået hen og er blevet mere og mere populære som “kæledyr”, hvorfor vi har dyrlæger tilknyttet disse arter, som du kan stille spørgsmål til.
dværg-syvsover

Syvsoveren, den lille søde snorketryne

- 08/02/17
Den afrikanske dværg-syvsover er et forholdsvis nyt dyr i handelen. Det er et fuldstændig uimodståeligt og henrivende dyr, der mest af alt minder om et lille bitte egern. Men inden du falder for de søde små fyre, bør du sætte dig grundigt ind i deres levevis, så du kan få størst mulig glæde af dine nye spændende familiemedlemmer.
marsvin

​Marsvin - ikke kun for børn

- 08/02/17
Mange tror måske, at et marsvin bare er et kæledyr til børn, men jeg har mødt Ruth, der er ganske voksen og fuldstændig vild med marsvin... Læs hendes historie
ilder

Ilderen - et anderledes kæledyr

- 08/02/17
I USA er ilderen et af de mest eftertragtede kæledyr. Lidt anderledes er det her i Danmark, hvor ilderen kun har været kendt som kæledyr nogle få år. Alligevel er der dog mange, der har valgt en ilder i stedet for en hund eller kat.
mishandling af dyr

Turister kan forhindre dyremishandling

- 09/02/13
Vær turist med omtanke, opfordrer WSPA. Desværre er turisme, i en del tilfælde, direkte eller indirekte årsag til dyremishandling. Mishandling af dyr kan formindskes ved, at turister er opmærksomme på deres færden, og på hvad der kan skade dyr og naturen i det hele taget.
kænguruer

Kænguruer i hopla

- 08/02/11
​Eksotiske kæledyr er ved at vinde større og større indpas hos danskerne. Nu er det ikke længere zoologiske haver, der har eneret på f.eks. kænguruer.
gamle husdyr

Gamle danske husdyrracer

- 08/02/11
Husdyr spillede en vigtig rolle i det danske samfund. Man brugte deres kræfter og man fik bl.a. pels, skind, kød, mælk og æg fra dyrene. I hvert land var der racer, der havde tilpasset sig det lokale miljø og forhold - landracerne.
kryb og insekter

Bidt af kryb

- 08/02/10
Melorme, fluer og myg, er vel noget, man normalt prøver, at undgå. Men Leif Øgaard, 49 er ikke helt almindelig. Han har nemlig gjort opdræt af insekter til sin levevej... Læs hans personlige beretning
vaskebjørn

Uffe - en rigtig vaskebjørn

- 08/02/09
​Det er ikke hver dag, man hører om en vaskebjørn, der er fotomodel og hedder Uffe. Jeg aflagde Uffe og hans familie et besøg. Uffe stillede yderst velvilligt op til fotografering, selvom han var midt i sin middagslur....
dyr er ofre for orkanen Mitch

Glemte ofre efter Orkanen Mitch

- 09/02/01
Hjælpeorganisationen for dyr: The World Society for the Protection of Animals (WSPA) sendte straks et redningsmandskab af sted til for at hjælpe nødstedte dyr efter den største naturkatastrofe, som har ramt området i dette århundrede. Mandskabet opgave var at redde kreaturer og familiedyr som enten er efterladte, tilskadekomne, fanget i sammenbrudte bygninger el.lign. eller er ved at sulte ihjel.
bjørnemishandling

Mishandling af truede dyrearter

- 09/02/01
Rapporten oplyser, hvordan tusinder af bjørne holdes under forfærdelige forhold på hundredvis af farme i Kina. Årligt producerer de tilsammen omkring 7.000 kg bjørnegalde til traditionel kinesisk medicin. Bjørnegalde formodes blandt andet at have en indvirkning på visse leversygdomme.

Side  1  2