Kat
 

Skal katten med på ferie?

- 08/02/14
kat med ud at rejse
Det er ved at være på den tid, hvor der arrangeres ferie for hele familien. Hvad med katten! Skal den blive hjemme? Skal den i pension? Skal den med?

Hjemme er bedst

Oftest er det den bedste løsning at få passet katten hjemme. Dér er den mest tryg og kender sine omgivelser. Kan det lade sig gøre at få én kattevenlig person til at flytte ind i perioden, så er det absolut bedst. Ejer man 2 eller flere katte, så er det nok, at der kigges ind og gives mad, og tid til kæl, leg samt tømme bakke. Husk at oplyse om kattens vaner samt telefonnummer til dyrlægen i tilfælde af sygdom.

Single kat

Er der tale om een enkelt kat, kan det være lang tid at være alene hjemme i fx 14 dage, hvis der kun bliver set til den én gang om dagen. Specielt hvis det er en energibombe til en kat. Den vil kede sig. Hvorimod det kan være udmærket, hvis der er tale om en sky eller bange kat, som vil føle sig mere tryg i de vante omgivelser.

Mange bliver væk

Katte med adgang til det fri, kan i en kort periode fodres af naboen. Men pas på. Hvis der er tale om en længere perioder (mere end 3-4 dage) bør katten holdes indendøre. Meget ofte sker det, at katten er væk, når familien vender tilbage fra ferien.

Katten er begyndt at strejfe rundt i området længere og længere væk. Hvorfor katten begynder på det, på trods af rigeligt med vand og husly, er svært helt at forstå. Kun at det tilsyneladende sker meget ofte i feriesæsonerne.

I kattepension (sikrest)

At vælge kan være svært og ofte er det en tillidssag. Besøg stedet inden. Det er ikke de grønne planter eller bløde tæpper der er vigtigst, men derimod om der er dyrlægetilsyn og mulighed for ordenligt rengøring. Med i sommerhus Mange katte er vant til at flytte med i sommerhuset.

Er det første gang, så husk på at det hele er nyt for den og den skal have tid at tilvænne sig, så luk den aldrig ud de første par dage. Husk at katte bør aldrig lukkes ud, når de ikke er kastreret/steriliseret samt øremærket. Giv den evt. et løst halsbånd på med jeres navne, ferieadresse samt telefonnumre.


Tilbage til oversigten