Hesteforsikring
På udkig efter markedets bedste og billigste hesteforsikring? Vi sammenligner priser blandt de mange forsikringsselskaber, så du både kan spare en masse tid og en masse penge.At tegne en hesteforsikring er ikke meget anderledes end at tegne en bilforsikring, rejseforsikring, indboforsikring, ansvarsforsikring eller livsforsikring for at forsikre os selv, vores ting og vores efterkommere.
Nogle hesteejere må lade deres hest aflive, fordi de ikke har råd til en operation
Når din hest er forsikret, kan du sove trygt om natten, velvidende at din hests værdi bliver erstattet, eller at du får dækket en stor del af dine omkostninger til dyrlægen, hvis uheldet skulle være ude. Se priserne nedenfor, eller læs mere her.
(Det er helt uforpligtende at indhente tilbuddene)
+ ansvar kr. 0,00
Selvrisiko: 1157,00 kr. samt 20%
+ ansvar kr. 0,00
Selvrisiko: 1500,00 kr. samt 25%
Typer
Hesteforsikringer kan opdeles i 2 forsikringer, hvor vi på den ene side har hestesygeforsikringen og på den anden side har vi den lovpligtige ansvarsforsikring. Vi gennemgår først hestesygeforsikringen og derefter ansvarsforsikringen.
Hestesygeforsikringen dækker
Uanset hvor godt du passer og plejer din hest, vil der altid være en risiko for, at den bliver syg eller kommer til skade. Ender din hest hos dyrlægen, kan dyrelægeregningen hurtigt løbe op i mange tusinde kroner, som du skal betale af egen lomme, hvis ikke du har en hestesygeforsikring.En hestesygeforsikring vil sikre dig, at det ikke er økonomien, der bliver en hindring for, at din hest får den bedste behandling. Der findes flere typer sundhedsforsikringer til heste, som du kan sammensætte netop til din hest og dit behov. Som udgangspunkt dækker selve sygeforsikringen en stor del af følgende dyrlægeudgifter ved sygdom eller ulykke:Udover at være en dyr investering, så er hesten oftest også som et familiemedlem, som vi ønsker at have så længe som muligt. Der skal dog så uendeligt lidt til, at hesten får kolik, træder forkert og pådrager sig en kodeledsforvridning, bliver smittet af en anden hest i stalden, i panik bryder gennem hegnet og pådrager sig en skade osv.
- Behandling, undersøgelse, operation og medicin
- Røntgen, ultralydsscanning eller EKG
- Tandbehandling, laserbehandling, kiropraktik, og akupunktur
Sygeforsikringen dækker ikke følgende:Godt råd: Tegn sygeforsikringen til din hest så tidligt som muligt, da forsikringen oftest ikke dækker eksisterende sygdomme, skader eller lidelser.
- Hvis hesten skader dig, andre personer eller deres ting
- Forebyggende behandlinger som orme- og vitaminbehandlinger, vaccinationer, tandraspning etc.
- Bandager, foder, beslag, chipmærkning etc.
Hver 6. hest får behandling hos dyrlægen hvert år, og hver 10. hest bliver indlagt!
Hesteforsikring priser
Et af de første spørgsmål, der dukker op i forbindelse med en hesteforsikring, er naturligvis, hvad koster en hesteforsikring. Hvad hesteforsikringen kommer til at koste, afhænger meget af dine valg omkring forsikringssum/dækning, selvrisiko, samt hvilket selskab du vælger.Som vi kommer nærmere ind på længere nede i artiklen, så er livsforsikringen det grundlæggende element i din hesteforsikring og vil derfor altid være inkluderet i den samlede forsikringspris/præmie. For at give et bedre indtryk af hvad en hesteforsikring koster, har vi listet nogle priseksempler fra 3 af de største forsikringsselskaber på markedet:En hesteforsikring er et vigtigt sikkerhedsnet under din økonomi
Kongeriget Danmarks Hesteforsikring
Årlig sygedækning: 25.000 kr.
Livdækning: 25.000 kr.
Fast selvrisiko: 1.000 kr.
Variabel selvrisiko: 25%
Årlig præmie sygedækning: 1.956 kr.
Årlig præmie livdækning: 984 kr.
Årlig pris i alt: 2.940 kr.
Dansk Hesteforsikring
Årlig sygedækning: 30.987 kr.
Livdækning: 25.000 kr.
Fast selvrisiko: 1.157 kr.
Variabel selvrisiko: Ingen
Årlig præmie sygedækning: 2.376 kr.
Årlig præmie livdækning: 1.500 kr.
Årlig pris i alt: 3.876 kr.
Tryg hesteforsikring
Årlig sygedækning: 25.000 kr.
Livdækning: 25.000 kr.
Fast selvrisiko: Ingen
Variabel selvrisiko: 35%
Årlig præmie sygedækning: 2.500 kr.
Årlig præmie livdækning: 1.250 kr.
Årlig præmie i alt: 3.750 kr.
Som du kan se, er der ikke den helt store forskel i den årlige præmie. Den store forskel ligger i den variable og den faste selvrisiko, som svinger meget fra selskab til selskab.
Se her, hvordan du udvælger den bedste hesteforsikring:
Bedste og billigste hesteforsikring?
Det kan være svært at rådgive om, hvilken eller hvilke hesteforsikringer, der er bedst eller for den sags skyld billigst. Den bedste hesteforsikring afhænger meget af din hest og dit behov for tryghed som hesteejer. Typiske afgørende faktorer kan være følgende:- Har hesten været dyr?
- Hvor gammel er din hest?
- Hvilken race eller hvilken type hest har du?
- Har hesten haft skader eller forskellige sygdomme?
- Under hvilke forhold skal hesten opstaldes?
- Hvad skal du bruge hesten til?
- Hvad skal forsikringen dække og med hvilken sum?
- Hvis muligt, ønsker du så en høj eller lav selvrisiko?
- Mister du din hest grundet ulykke eller sygdom, vil du have råd til at købe en ny hest?
- Hvis du ikke længere kan ride på din hest grundet skade eller kronisk lidelse, vil du så have hesten erstattet?
- Vil du have dækket de udgifter, som kommer i forbindelse med, at din hest skulle blive syg eller kommer til skade?
Når du er på udkig efter en billig hesteforsikring, er der altså flere faktorer, som du skal have in mente, men de vigtigste faktorer er forsikringssummen/sygedækningen og selvrisikoen. De billigste hesteforsikringer har oftest en lav forsikringssum og en høj variabel og fast selvrisiko. Forsikringssummen kan ikke overstige det beløb, som hesten er købt for, dog typisk med et loft på 50-60.000 kr.
Kort om forsikringssummen/sygedækningen
Forsikringssummen er det beløb, som du maksimalt kan få dækket hvert år. Overstiger dyrlægeregningerne din forsikringssum på eksempelvis 50.000 kr., så skal du selv betale det overskydende.
Sygedækningen kan i øvrigt aldrig overstige forsikringssummen på livdækningen. Har din hest en livdækning på 25.000 kr., så kan sygedækningen ligeledes være på maksimalt 25.000 kr.
Kort om selvrisiko
Selvrisikoen er den del af regningen, du selv skal betale. Er der både en fast og en variabel selvrisiko, trækkes først den faste selvrisiko fra regningen, og derefter trækkes den variable selvrisiko fra det resterende beløb.
Selvrisikoen skal enten betales for hver behandlingsperiode, som typisk har en varighed af 60-90 dage fra første dyrlægekonsultation.En høj fast og variabel selvrisiko, giver lavere årlig præmie end det modsatte.
Eller også skal selvrisikoen kun betales én gang for hver diagnose, således at der ikke bliver kigget på behandlingsperioden.
Det varierer fra selskab til selskab, om det er den ene eller den anden model, som de benytter. Ligeledes varierer det fra selskab til selskab, om du kan vælge mellem en høj eller lav variabel eller fast selvrisiko eller begge dele. Du skal blot vælge den model, som du har det bedst med, og som du føler, passer bedst til din hest.
Grundlæggende kan man sige:
Er der risiko for, at din hest hyppigt skal til dyrlægen, grundet alder eller brug, så vil en lav selvrisiko være at foretrække til trods for en højere årlig præmie.
Omvendt vil en høj selvrisiko med en lavere årlig præmie være at foretrække, hvis vi antager, at din hest kun sjældent skal til dyrlægen.
Sammenligning af priser på hesteforsikringer
Det kan være noget af en jungle at finde rundt blandt de mange selskaber, priser og muligheder. Heldigvis for dig har vi lavet alt det hårde arbejde, så du ved hjælp af vores prissammenligning blot skal indtaste ganske få oplysninger om din hest, hvorefter vi viser dig en komplet oversigt over dine valgmuligheder.Med vores prissammenligning af hesteforsikringer vil du spare en masse tid, samtidig med at det bliver meget mere overskueligt for dig at vælge den bedste og billigste hesteforsikring, som passer netop dig og din hest.
Refundering af dyrlægeudgifterneDerfor er en hesteforsikring ikke dyr; Med ét weekendbesøg af en dyrlæge vil du oftest kunne betale hestens forsikringspræmie mere end én gang!
Oftest skal du selv lægge hele beløbet ud, hvorefter du får udgifterne refunderet efter 1-5 dage, fratrukket din selvrisiko. Er det et større beløb, kan du kontakte dit selskab, som typisk vil lave en aftale med dyrehospitalet eller dyreklinikken om direkte afregning.
Inden større og mere omfattende undersøgelser eller behandlinger er det altid en god ide at kontakte dit forsikringsselskab for at få dem godkendt.
Krav og betingelser til hesten
Kravene til hvilke heste der kan blive dækket af en sundhedsforsikring, varierer fra selskab til selskab, men normale betingelser kan se således ud:- Hesten/føllet skal være fyldt 0-30 dage
- Islandske heste skal være under 22 år
- Øvrige heste skal være under 16 år
- Du ønsker at tegne en sygeforsikring
- Føllet endnu ikke er fyldt 6 mdr.
- Sygeforsikringen overføres fra et andet selskab
- Du overtager eksisterende forsikring
Tilvalgsforsikringer
Det er muligt at tegne en række tillægsforsikringer, og hvilken eller hvilke tillægsforsikringer du bør tegne, afhænger helt og holdent af din hest og dit behov for tryghed. Neden for har vi beskrevet de mest benyttede tillægsforsikringer.Fællesnævneren for alle typer forsikringer er kort og godt ”Tryghed”.
Hestelivsforsikring
Det er vigtigt at starte med at informere om, at livsforsikringen er det grundlæggende element i din hesteforsikring hos mange forsikringsselskaber. Det kan derfor være en anelse misvisende at kalde hestelivsforsikringen for en tilvalgsforsikring, da den i mange tilfælde er obligatorisk.Livsforsikringen eller livsdækningen dækker, hvis:
- Din hest dør eller skal aflives som følge af sygdom eller ulykke
- Din hest bliver stjålet fra et forsvarligt indelukket område
- Du har en hoppe, som mister føllet før, under eller efter fødslen
Luft godt ud i stalden og undgå, at din hest kommer til at lide af luftvejslidelserEn livsforsikring på din hest koster typisk 3-6% af forsikringssummen. Er din hest forsikret for 30.000 kr., svarer det altså til en årlig pris på cirka 1.500 kr.
Du kan købe livdækning til:
- Islandske heste under 22 år
- Øvrige heste under 16 år
Sundhedsundersøgelse ved livsforsikring
I visse tilfælde vil forsikringsselskabet kræve en sundhedsundersøgelse, når du vil tegne en livsforsikring på din hest.De kan ofte kræve det, når:
- Livsforsikringssummen overstiger 30.000 kr.
- Hesten er fyldt 13 år
- Livsforsikringssummen er under 30.000 kr.
- Hesten endnu ikke er fyldt 13 år.
- Hesten netop er blevet kåret
- Hesten lige er købt på auktion og i den forbindelse er blevet undersøgt af en dyrlæge
- Hestens forsikring overføres fra andet selskab til samme eller mindre forsikringssum
Sundhedsundersøgelsen eller kåringsattesten må ikke være ældre end 14 dage.Få altid lavet en sundhedsundersøgelse i forbindelse med en handel
Uanvendelighedsdækning
Det er muligt at tegne en såkaldt uanvendelighedsdækning, som dækker, hvis din hest ikke længere kan bruges til ridning som følge af sygdom, ulykke eller OCD. Typisk vil du kunne vælge mellem nedenstående to former for erstatning:- 100% af forsikringssummen hvis din hest skal aflives
- 50% af forsikringssummen hvis du beholder hesten
Foster/føl forsikring
En foster/føl forsikring kan tegnes til en hoppe, som er i fol. Forsikringen kan tidligst tegnes fra og med 70-90. dagen af drægtigheden og senest indtil 60 dage før forventet foling. Foster/føl forsikringen dækker hvis:- Hoppen kaster, eller føllet dør som følge af sygdom eller ulykke
- Fosteret eller føllet dør som følge af hoppens død
- Føllet skal aflives i henhold til dyreværnsloven
- Føllet bliver stjålet eller bortkommer
OBS: Hos visse selskaber omfatter hoppens livsforsikring automatisk fosterdækning, hvorved du kan slippe for at tegne foster/føl forsikringen.
Spørg dine ridevenner hvilken hesteforsikring de kan anbefale
Lovpligtig ansvarsforsikring på hest
Ansvarsforsikringen har siden 1. juli 2008 været en lovpligtig hesteforsikring, som alle heste skal have. Ansvaret er dog normalt dækket af din indboforsikring eller husstandsforsikring hos langt de fleste selskaber, hvis hesten benyttes til privat brug. Vi anbefaler dog, at du undersøger, hvordan du er dækket hos dit pågældende selskab.Ansvarsforsikringen dækker skader som din hest forvolder mod mennesker eller ting. Forårsager din hest eksempelvis en ulykke, kan du ende op med en voldsom stor regning, hvis ikke din hest er dækket korrekt. Ansvarsforsikringen dækker normalt også i udlandet, hvis opholdet ikke varer mere end 3 måneder.Det kan få uoverskuelige konsekvenser, hvis ikke din hest er ansvarsforsikret
OBS: Et føl er i øvrigt medforsikret, så længe det opholder sig hos moderdyret, ikke er over 30-45 dage gammelt og ikke har en selvstændig forsikring.
Rabat/tilbud på hesteforsikring
Flere forsikringsselskaber tilbyder rabat på din hesteforsikring, hvis du opfylder forskellige krav. Det er dermed muligt at opnå rabat, hvis:- Du har tegnet flere forsikringer hos det pågældende selskab
- Du er medlem af Dansk Ride Forbund
- Du er medlem af Foreningen af Travopdrættere i Danmark
- Du er medlem af Avlsforeningen Den Jydske Hest
Hyppigt stillede spørgsmål vedrørende sygeforsikring af hest
Skal man have forsikring på hest?
Ja, siden 2008 har ansvarsforsikring på din hest været lovpligtig.Kan jeg overtage en hesteforsikring?
Ja, du kan overtage hesteforsikringen uden at fremvise dyrlægeattest, hvis du vælger de samme summer og dækninger. Ønsker du at forhøje dem, vil de typisk bede om en dyrlægeattest, der ikke er ældre end 14 dage.Stiger præmien ved mange skader?
Nej, uanset hvor mange skader din hest har haft, vil der hverken komme prisstigning, ekstra regning eller en opsigelse.Hvad dækker sygeforsikringen ikke?
Sygeforsikringen dækker ikke skade, sygdom eller lidelse. som eksisterede, da forsikringen trådte i kraft.Hvad betyder karenstid?
Karenstid er en periode, fra forsikringen bliver tegnet og typisk 30 dage efter, hvor forsikringen ikke dækker skade, sygdom eller lidelseHøj eller lav selvrisiko?
Det afhænger af din hest og dit behov for tryghed som hesteejer.Hvor kan jeg forsikre min hest?
Se listen med forsikringsselskaber, som tilbyder hesteforsikring nederst på siden.Hvad dækker hestesygeforsikringen ikke?
Hestesygeforsikringen dækker ikke forebyggende behandling, såsom tandraspning eller orme- og vitaminbehandlinger. Den dækker heller ikke, hvis din hest forårsager skader på mennesker eller ting.Kan jeg få min galophest sygeforsikret?
Ja, det kan du, men det er ikke alle forsikringsselskaber, som vil sygeforsikre travheste og galopheste, men der findes nogle stykker, som disse.Kan jeg fortryde min forsikring?
Ja, du har altid 14 dages fortrydelsesret, gældende fra den dag du modtager besked om, at aftalen er indgået.Hvor længe gælder en hesteforsikring?
Hesteforsikringen er gældende et år ad gangen og skal opsiges skriftligt med en måneds varsel til forsikringstidens udløb. Der er dog undtagelser som ved død eller salg af hesten.Hvad koster det at forsikre en pony?
En hesteforsikring til en pony koster det samme som til en ”almindelig” hest. Travheste og galopheste er dyrere at forsikre end ”almindelige” heste, mens islændere er billigere. Uanset hvad er det ikke et sted, du bør spare, da du kan risikere at skulle låne penge, hvis dyrlægeregningen bliver rigtig dyr.Forsikringsselskaber
Neden for har vi listet en lang række forsikringsselskaber, hvor du har mulighed for at forsikre din hest:- Dansk Hesteforsikring
- Kongeringet Danmarks Hesteforsikring
- Tryg hesteforsikring
- Topdanmark hesteforsikring
- First hesteforsikring
- Alm Brand hesteforsikring
- Danske Forsikring
- Gjensidige hesteforsikring
OBS: Indholdet i denne artikel er vejledende og kan variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. For professionelle råd og vejledning bør du kontakte dit forsikringsselskab.
- Typer
- Hestesygeforsikringen dækker
- Hesteforsikring priser
- Bedste og billigste hesteforsikring?
- Sammenligning af priser på hesteforsikringer
- Krav og betingelser til hesten
- Tilvalgsforsikringer
- Hestelivsforsikring
- Sundhedsundersøgelse ved livsforsikring
- Uanvendelighedsdækning
- Foster/føl forsikring
- Lovpligtig ansvarsforsikring på hest
- Rabat/tilbud på hesteforsikring
- Hyppigt stillede spørgsmål vedrørende sygeforsikring af hest
- Skal man have forsikring på hest?
- Kan jeg overtage en hesteforsikring?
- Stiger præmien ved mange skader?
- Hvad dækker sygeforsikringen ikke?
- Hvad betyder karenstid?
- Høj eller lav selvrisiko?
- Hvor kan jeg forsikre min hest?
- Hvad dækker hestesygeforsikringen ikke?
- Kan jeg få min galophest sygeforsikret?
- Kan jeg fortryde min forsikring?
- Hvor længe gælder en hesteforsikring?
- Hvad koster det at forsikre en pony?
- Forsikringsselskaber
- Del din erfaring om artiklen
Del din erfaring om artiklen
Har du tidligere benyttet forsikringer fra firmaet, snakket med kundeservice el.?
Skriv gerne en kommentar nedenfor og afgiv din vurdering - på forhånd mange tak!
Skriv en kommentar: