Hest
 

Tjekliste til når du starter til ridning

- 20/09/21

Tjekliste til når du skal starte til ridning

Har du besluttet dig for, at ridning skal være den nye sport for enten dig eller dit barn? Der er nogle ting, der er vigtige at have styr på, inden I skal starte til ridning, eller inden I lige skal op og have en prøvetime for at finde ud af, om det er en sport, der siger jer noget.

Det vigtigste til en ridetime

Når det bare er en prøvetime for at snuse til sporten, så er det ikke nødvendigt at gå ud og bruge flere hundrede kroner på rideudstyr. Der er blot nogle ting, der er essentielle at have styr på, inden du sætter dig op på ponyen eller hesten.

Ridehjelm, bukser og sko

Når du sætter dig op på en hest, er det vigtigt, du har en ridehjelm på. Tit og ofte har rideskolerne nogle ridehjelme, de låner ud. Det er også muligt at bruge en cykelhjelm, indtil du er sikker på, det er noget du eller dit barn virkelig gerne vil.

 

Det er dog vigtigt, at få købt sig sin egen ridehjelm, hvis det viser sig, at sporten er et hit. Med din egen ridehjelm er du sikker på, den passer helt perfekt, og du skal ikke dele med andre.

 

Selvom det ser smart ud i filmene, når de kommer ridende i nogle lækre jeans, så er det ikke en særlig god ide at sætte dig i sadlen i bukser, der kan være ubehagelige at ride i. Derfor er det en god idé med bukser, der ikke er i alt for hårdt/stift materiale og gerne uden for mange indersøm. Det allermest optimale til en prøvetime vil være tætsiddende bukser i behageligt stof. Dog er ordentlige ridebukser med skind helt optimale til ridning.

 

Når du skal ud og ride, er det også vigtigt at have styr på fodtøjet. I stedet for at storme ud og investere i et par ridestøvler til allerførste prøvetime, kan du med fordel hoppe i et par gummistøvler. Det allervigtigste er, at der er hæl på skoen, så du ikke skøjter rundt i stigbøjlen.

Når du beslutter dig for at gå til ridning

Selvom der lige er blevet listet ting, som er nødvendige til første prøvetime, så er der nogle ting, der stærkt bør overvejes, hvis man fortsætter til ridning. 

 

For at sidde ordentligt fast i sadlen er det en rigtig god idé med ridebukser enten med skind på knæene eller med fuldskind (så der også er skind på numsen). Det er lidt forskelligt, hvad folk foretrækker at ride i, så det er lidt en smagssag.

 

Ridestøvler kan fås i forskellige former. Der er både plastikridestøvler, og der er læderridestøvler. Der er også kombinationen af korte ridesko (nogle kalder dem staldstøvler) med rideleggins til.

 

Ridehandsker og ridehjelm er et must, når du sætter dig på hesten. Ridehjelmen for din egen sikkerhed og handskerne for dine hænders eget bedste. Tøjlerne kan godt gnave i hænderne, når man rider, så det er en rigtig god idé at skåne hænderne med ridehandsker. 

En hel verden af tilbehør til rytter og hest

Her er der blot lige nævnt de allermest nødvendige ting, der skal være styr på, inden du sætter dig op på en hest. Jo mere seriøs man er med sin ridning, jo flere ting kan der investeres i. Det kommer også an på, hvilket plan du ender med at ride på, om du er dressurrytter, springrytter eller noget helt tredje, og hvor meget du går op i ridning generelt.

 


Tilbage til oversigten