Hund
 

Hvorfor kan hunde ikke tåle chokolade?

- 08/06/16
Hunde må ikke spise chokolade

Det er ikke kun os mennesker, der elsker slik og søde sager – det gør hunde også. Men for hunde kan en lækker chokoladeoplevelse ende meget tragisk. Som du måske ved, så kan hunde nemlig ikke tåle chokolade, på trods af at de ville fylde maven hvis de fik lov. Men hvorfor er det lige, at hunde ikke kan tåle at spise chokolade? Køb billigste hundefoder her.

Chokolade laves som bekendt af frø fra kakaoplanten, og disse frø indeholder bl.a. stofferne theobromine og koffein. Theobromine og koffein påvirker vores nervesystem, og for os mennesker har stofferne en opkvikkende virkning, der er ganske ufarlig. Men sagen er en helt anden for hunde.

Symptomer

Hunde kan nemlig ikke tåle chokoladens indhold af stoffet theobromine, da hunde er meget længe om at nedbryde stoffet i kroppen. Det betyder, at stoffet bliver direkte giftigt for hunde at indtage, og forårsager en negativ virkning på nervesystemet, nyrerne og hjerte-karsystemet. Køb billigste hundefoder her.

Når hunde indtager en stor mængde chokolade, så vil symptomerne bl.a. være diarré, hjertebanken og lammelser, der i værste tilfælde kan ende med hjertestop. Man skal dog altid slå koldt vand i blodet, hvis man opdager at ens hund har indtaget chokolade – der skal nemlig store mængder til, førend indtagelsen af chokolade resulterer i et hjertestop.

Det anbefales dog i alle tilfælde, at du søger hjælp hos dyrelægen, hvis du har mistanke om at din hund har indtaget chokolade. Her vil dyrelægen behandle din hund med opkastmiddel, og det bør ske seneste to timer efter indtagelse.

Se andre almindelige fødevarer som hunde ikke kan tåle og læs vores guide om hundefoder.Tilbage til oversigten