Hund
 

Hundeskove i Syddanmark

Vil du ud i det fri og tilbringe nogle skønne timer med din hund og samtidig få motion, så besøg en af de mange hundeskove i Syddanmark. Der findes knap 60 hundeskove i Syddanmark, som byder på et væld af aktiviteter. Find hundeskov i Sønderjylland nærmest dig ved hjælp af vores oversigtskort, som ligeledes giver dig rutevejledning samt størrelse på de enkelte skove.

Hvad er en hundeskov, tænker du måske? En hundeskov er et indhegnet areal i eller i forbindelse med en skov, hvor din hund må færdes uden snor. Hundeskove er super populære hos både hunde som hundeejere, da de giver så mange muligheder og har så mange fordele frem for alternativet.
Fordelene ved at besøge hundeskove:
Både du og din hund får motion
  • De er åbne døgnet rundt, hele året rundt
  • Du kan slippe din hund løs uden snor
  • Din hund møder mange andre hunde og bliver socialiseret
  • Indhegnet areal så din hund ikke kan løbe væk
  • Gratis at besøge dem
  • Skønt for både dig og din hund at komme ud i det fri

Hundeskov regler

Den vigtigste regel i en hundeskov er, at du skal fuld kontrol over din hund. At have fuld kontrol betyder, at din hund kommer prompte, når du kalder på den. Har du ikke en lydig hund, så skal du gå rundt med den i snor inde i hundeskoven.

Derudover gælder reglen omkring at tage hensyn til de andre hunde og deres ejere. At tage hensyn indebærer blandt andet, at du samler din hunds ekskrementer op. Det er hverken sjovt at træde i en hundelort, eller at ens hund spiser andre hundes ekskrementer.

Agility

Visse hundeskove i Syddanmark byder ligeledes på agility, hvor din hund kan prøve kræfter med et væld af forhindringer. Hunde elsker den slags udfordringer, samtidig med at det giver god motion på en sund måde.

Byer i Syddanmark med hundeskove

Du finder en lang række byer i region Syddanmark, som har etableret nogle skønne hundeskove. Du finder således hundeskove i Varde, Billund, Vejle, Esbjerg, Vejen, Kolding, Haderslev, Tønder, Aabenraa, Fredericia, Middelfart, Odense, Faaborg, Nyborg, Svendborg, Ærø, samt generelt mange hundeskove på Fyn.