Fugl
 

Undulatfoder, fodre du din Undulat rigtigt?

- 15/01/16
Undulatfoder
1. Brug en undulat-blanding
Det første du skal gøre at at bruge en rigtig undulat blanding, på den måde sikre du dig at din fugl får den rigtige sammensætning af nærings stoffer. Så kan du altid udbygge basis foderet med andre lækre ingredienser.

En undulat-blanding består af mange forskellige slags små frø. Det kommer ofte i en plastikpose, når du har åbnet den bør du hælde den over i en anden beholder. Plasticposer danner ofte fugt i posen, det ødelægger holdbarheden.

2. Opdel foder rigtigt i buret - der opstår mug hurtigt!
Når du fodre må du ikke blande frø, frugt og vand sammen, det skal være i hver deres skåle. Hvis du blander de våde ingredienser som vang og frugt sammen med de tøre frø, trækker frøene væsken ud. Hvis fuglen ikke når at spise det hele med det samme kan der opstå mug i frøene og det er direkte giftigt for fuglen at spise.

3. Tjek kvaliten af foderet
Når du åbner en ny pose frø er der forskellige tommelfingerregler du skal være opmærksomme på. Hvis frøene er helt matte så skal du være forsigtig, Der må ikke være for meget støv i posen. Frøene skal lugten som frø, hvis de lugter mugne eller søde så skal du være forsigtig. Eller du kan teste med en spirerprøve, skal være omkring 95-100% ellers er kvaliten for dårlig.

4. Brug store og flade skåle
For at få foderet til at se lækkert ud kan du med fordele bruge nogle store flade skåle. Det ligner mere det som fuglen er vant til fra naturen. Og det er en fordel at have to sæt skåle, så har fuglen også mad mens det andet sæt står i opvaskeren. Som nævnt før bør du have 3 skåle en til frø, en til frugt/grønt og en til vand.

5. Fuglen går efter lækkerierne først!
Ligesom os mennesker går fuglen efter "kagen" før den går efter det andet foder. Fedt er en smagsforstærker og det kan din undulat godt smage. Derfor vil den naturligt gå efter de frø med størst fedt indhold først. Det skal du være opmærksom på. 


Tilbage til oversigten