Hund
 

Slædehunde som hobby og til arbejde

- 08/02/17
slædehund
Man benytter slædehunde mange steder, bl.a. i Alaska, Canada og Grønland. Der er flere steder, der er så meget sne, at man har brug for et slædehundespand for at komme frem. De slædehunde, man holder i Danmark, holder man som hobby. Der findes dog flere konkurrencer, man kan deltage i med sine slædehunde, bl.a. DM, VM og Nordiske Mesterskaber.

Forskellige slags slædehunde

Der findes flere forskellige slags slædehunde; grønlandske slædehunde og alaskan malamutes, der er kraftige hunde, sibirian huskys, der er en noget lettere hund samt samojedhunden, der er en noget mindre hund. Samojedhunden har en meget lang pels.
Når man træner en slædehund her i Danmark, træner man med en speciel slæde med hjul på. På den måde kan man træne, når det ikke er snevejr.

Man kan dog ikke træne særlig lang tid af gangen, da det er hårdt for hundenes poter, at løbe på den hårde jord i længere tid. Man har dog også rigtige slæder, der bliver brugt, når det er snevejr. Nogle danskere tager op til sneen i Norge og Sverige, for at træne deres hunde, da det er svært at træne lange distancer herhjemme på den hårde jord. Det skal der nemlig sne til.

Hvornår startes slædehundetræningen?

Når hunden er 8-9 måneder gammel, starter man på slædehundetræningen. Man benytter dog aldrig hundene, før de er helt færdigudviklede. En hund, der endnu ikke er færdigudviklet, kan nemlig få skader. Man starter en ung hund ved at sætte den sammen med nogle uddannede slædehunde, og sætte spandet i gang i stille og roligt tempo. På den måde, finder den unge og uerfarne hund ud af, hvad det hele går ud på. Efter ca. 4 måneders træning, vil den unge hund være trænet som slædehund.

I et slædehundespand skal der mindst være 2 hunde. Der findes slædehundespand på 12 hunde.


Tilbage til oversigten