Som med alt her i livet, så er der fordele og ulemper ved at anskaffe sig en hund eller kæledyr generelt. Inden man anskaffer sig en hund, er det utroligt vigtigt, at man sætter sig godt ind i, hvad det kræver. Nogle familier har masser af overskud, tid og energi, hvor en hund vil passe godt ind. Andre familier med lange arbejdsdage eller mange rejser vil en hund måske ikke være det ideelle.
Neden for har vi listet en række fordele og ulemper, som måske kan gøre det nemmere at træffe valget.
Fordele
- Hunden er godt selskab. Den er altid glad for, at du eller familien kommer hjem. Glæde har den enestående egenskab, at det smitter.
- Hunden skaber kontakt til andre mennesker. Det er derfor nemmere at komme i kontakt med andre mennesker, når man går tur med sin hund.
- Hunden sørger for, at du får motion. Med en hund får du altså en sundere hverdag, når du skal ud at gå, cykle eller løbe med den et par gange dagligt.
- Har du børn, så får de den bedste ven. En ven der aldrig sladrer eller fordømmer men bare lytter, og er der for dem.
Ulemper
- En hund tager tid. Er hverdagen hektisk nok i sig selv, så bør man nok ikke anskaffe sig en hund. Husk, at forpligtelsen varer 10-15 år.
- En hund er fysisk anstrengende. Som hundeejer skal du kunne klare en spadseretur på en halv time 2 gange om dagen. Når hunden er udvokset, skal der måske et par cykelture til et par gange om ugen.
- Hunden passer ikke ind i en stresset og hektisk hverdag. Har man lange arbejdsdage og mange rejsedage og derfor ofte behov for at få hunden passet, kan hunden blive utryg og utilpasset.
- Hunden kræver et godt netværk. Skal man akut væk fra hjemmet, eller bliver man syg, så er det vigtigt, at man har nogen, som kan tage sig af hunden.
- En hund koster mange penge – anskaffelsesprisen er kun en lille del af de samlede udgifter. Over et helt hundeliv er der udgifter som foder, dyrlæge, hundepension, forsikringer, hundeudstyr, træning osv.
Vi håber, at du ved hjælp af ovenstående nemmere kan træffe beslutningen, om du skal anskaffe dig en hund eller ej.