Vi har købt en vaskebjørn og vil gerne vide

Underkategori: Vaskebjørn

2009-11-01 01:27:35
Spørgsmål indsendt af Merete & TorstenVi har købt en vaskebjørn og vil gerne vide, hvordan man bedst får den tam. Det er en 5 måneder gammel han og han er ret sky, hvis vi kommer for tæt på, hvæser og knurrer han.
Med venlig hilsen
Merete & TorstenSvar fra brevkasse

Hej med jer
Nu er vaskebjørne jo ikke blevet tæmmet gennem mange generationer som vores andre kæledyr. De er egentlig vilde dyr, og derfor kræver det et kæmpe arbejde at få dem gjort rimeligt tamme. Helt tamme bliver de nok aldrig. En kollega der selv har to vaskebjørne fortalte mig at hun brugte 1-1½ år før hendes var blevet tamme. Hvordan det helt konkret skal gøres, er nok svært at konkretisere. Det hjælper meget hvis man er vant til at omgås dyr og derfor er bedre til at tyde deres signaler. Især katte, da vaskebjørnens sind minder om kattens, altså meget selvstændige dyr. Sørg for at vinde dens tillid, så den ved at I ikke vil den noget ondt. Og som sagt, hav rigtig god tålmodighed.
Kenneth Worm

Hej Merete og Torsten
Jeres spørgsmål er blevet givet videre til mig, da jeg selv har to vaskebjørne.
I skriver desværre ikke noget om, hvordan I holder den, går den inde eller ude, har den god mulighed for at bevæge sig/lege?
Jeg vil alligevel prøve at give jer nogle råd. En vaskebjørn bør absolut gå ude, så den har mulighed for at sjaske i vand, rode i jord, finde snegle og orme m.m. Det bruger de utrolig meget tid på.
Den bedste måde at få kontakt med sin vaskebjørn på, er at sætte sig ind buret med nogle godbider til den (nødder, rosiner m.m.), så må man ellers vente på, at den har lyst til at tage kontakt med en, man må aldrig forsøge at presse den til kontakt, ved f.eks. at trænge den op i et hjørne eller tage fat i den. De kan blive utrolig gale, og vil derefter forbinde jer med den dårlige oplevelse, det kræver rigtig meget tålmodighed at gøre en vaskebjørn tam, det kan hurtigt tage 1/2-1 1/2 år, det skal man være indstillet på. Man skal også huske på at en vaskebjørn bliver aldrig som en hund eller kat, den vil altid have noget vildt i sig, og som følge heraf skal man aldrig stole blindt på den, men altid være opmærksom på den. I kan eventuelt også lade den kastrere, når den bliver kønsmoden, det kan også give den lidt mere ro over sig.
Hvis der er mere i kunne tænke jer at vide, er I velkommen til at skrive til
mig.
Hilsen Britta Karlsson britta.karlsson@get2net.dk
 
Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål