Kan det virkelig passe at Nykøbing Falster ZOO

Underkategori: Tiger

2012-10-19 03:26:13
Spørgsmål indsendt af Sikem DaehnelHejsa
Kan det virkelig passe at Nykøbing Falster ZOO uden grund kan skyde en af deres Sibiriske Tigre, som så vidt jeg kan se på Cites Listen er totalt fredet, uden at det får nogle repressalier for den.
Tigeren var jo ikke engang sluppet ud fra indhegningen, den var kun kommet over 1 af 2 hegn og var stadig fanget, ville det ikke have været mere NORMALT at bare bedøve den, eller er den danske mentalitet til dyrene i Zoo blevet så dårlig at man er ligeglad nu.
Sikem DaehnelSvar fra brevkasse

Det er således, at når et rovdyr, der er særligt farligt, og det er tigeren, slipper løs, skal man gøre hvad man kan for at sikre mennesker. I dette tilfælde har dyret anden prioritet.
I denne sag var tigeren undsluppet til et mellemhegn, et hegn med forholdsvis små masker, og muligheden for at skyde en bedøvende pil ind var derfor mindsket. Når samtidigt henses til, at det kan vare op til 8 minutter (eller mere, hvis dyret har fået ekstra meget adrenalin i blodet, hvilket sker når det er ophidset eller skræmt), så skønnede man på stedet, at det var sikrest at skyde det. Kugler fra geværer går igennem alt net!
Således som jeg har fået forklaret sagen, så har de næppe haft andre valg - et trist valg, men et valg man, som ansvarlig for sikkerheden, ikke har kunnet gøre anderledes.
Med venlig hilsen Henning Julin

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål