Jeg skriver om et problem jeg egentligt ikke forventer

Underkategori: Ilder
Tema: Sygdom, parasitter, neutralisering

2005-04-01 04:41:36
Spørgsmål indsendt af Tina Sørensen.Hejsa brevkasse.
Jeg skriver om et problem jeg egentligt ikke forventer at I kan svare på, men det er vel forsøget værd.
Mit problem er, at jeg har fået konstateret hofteleds dysplasi, hos to af mine tre han-ildere, begge ca 6 måneder gamle. Er dette et problem der er kendt?
Jeg har fået dem fotograferet med henblik på avl, og de to er nu kastreret, og den sidste håber jeg på ikke udvikler sygdommen. Problemet er, at de har rimelig svær grad af dysplasi, men de lader sig slet ikke mærke med det, så det er svært at sige om det gør ondt, selvom billederne siger, at de har ondt. jeg regner med at der ikke er opdaget flere tilfælde af sygdommen, fordi man ikke kan se at de er syge. Men hvad gør man så???
Kan jeg fodre mig væk fra problemet som med hund? Jeg fodrer med hills prescription diet p/d, og er, efter de har fået HD, gået over til at fodre med ½ p/d og ½ c/d pga. lavt mineral- og magnesiumindhold.
Hvordan er det med at få refunderet noget af købssummen for ilderne? Den ene er købt privat og den anden er købt i zoozity. Jeg har gjort zoozity opmærksom på problemet, men de er ligeglade, og prøver stadig at sælge søskende til den ene af mine syge ildere, uden at gøre folk opmærksom på problemet.
Kan jeg gøre noget, for at undgå at min sidste han får HD? Jeg vil selvfølgelig kun avle på ham, hvis han forbliver fri for HD.
Jeg håber I kan hjælpe mig, da jeg ikke aner hvem man skal spørge, da ingen ved noget om problemet, og jeg har spurgt på landbohøjskolen, men de kender heller ikke til problemet. De vil dog gerne sætte en undersøgelse i gang, for at undersøge om det er et reelt problem, eller det bare er mig der har været uheldig, men det kræver mindst 30 ildere, til en pris af 100 - 150 kr. og det er svært at finde.
På forhånd tak, og jeg glæder mig til at læse jeres svar.
Med Venlig Hilsen Tina Sørensen.Svar fra brevkasse

Til Tina Sørensen
Nej det er ikke en kendt problem. Jeg vil meget nødig rådgive dig da jeg ikke kender det fjerneste til problematikken. En lille kommentar kan jeg knytte til om de har ondt. En ilders adfærd kan være svær at tolke, og da deres levevis og høje stofskifte kræver konstant føde kan det ikke nytte at lægge sig i et hjørne som kattene ynder og dermed vise at den har smerter.
Jeg håber du kan finde hjælp og vejledning andetsteds for jeg kan ikke hjælpe dig.
Med venlig hilsen
Mads M Lund, Skibby Dyreklinik

Supplerende oplysninger:
Jeg ville bare lige fortælle jer, at dyrlæge Anne-Marie Svensen kan svare på spørgsmålet og HD omkring ilderen. Hun er det nærmeste man kommer på en ekspert i ilderen i Danmark. Man kan også snakke med Jørgen fra City dyreklinik, han ved også besked.
Henriette

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål