Jeg har nogle bekendte

Underkategori: Ilder
Tema: Sygdom, parasitter, neutralisering

2014-05-20 02:49:16
Spørgsmål indsendt af Helene Sørensen, RibeKære dyrebrevkasse!
Jeg har nogle bekendte, som har nogle dyrlægevenner i Tyskland. De fortæller dernede, at kat og ildere kun får en vaccination, nogle typer to vaccinationer for livet. Jeg har hørt herhjemme gives vaccinationer i en serie af 3 x det første år og derpå en hvert år. Jeg synes at mindes, at der tidligere også kun var nødvendig med en vaccination herhjemme. Mine bekendtes dyrlægeven fra Tyskland påstår, at alle de vaccinationer alene er til for dyrlægens indtjening og er helt unødvendig.
Hvad er rigtigst? Og hvor i ligger forskellen?
Helene Sørensen, RibeSvar fra brevkasse

Til Helene Sørensen
Til dit spørgsmål vil jeg gerne henvise til et tidligere svar da det er samme problematik der gør sig gældende for katte. Mht ildere eller rettere fritter hvis det er tamformen vi taler om. så skal de vacineres mod hvalpesyge. dette gøres med vaccinen Fervac-D i 8.,11. og 14.leveuge. Desuden skal der foretages årlig revaccination.
Disse retningslinier er udstukket af producenten af vaccinen for herved at sikre at fritten har tilstrækkelig antistof i blodet til at modgå infektionen. Infektion med hvalpesyge er meget alvorlig hos fritter og man afliver næsten altid når den diagnose er stillet.
Om alle disse vaccinationer kun er for dyrlægens indtjening må stå for dine bekendtes regning, Når vi indkalder hunde og katte til årligt sundhedseftersyn og herunder eventuelt vaccination så er det for at have hånd i hanke med dyrenes sundhedstilstand . Vi kan ved den årlige undersøgelse ofte afsløre sundhedsmæssige problemer i deres vorden, og det er altid bedre for dyret/hurtigere /nemmere/billigere at forebygge end at helbrede.
med venlig hilsen
Mads M Lund,Skibby dyreklinik

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål