Jeg har 2 hanilderhvalpe på 19 uger, hvornår kan jeg få dem kastreret?

Underkategori: Ilder
Tema: Sygdom, parasitter, neutralisering

2009-09-07 03:47:15
Spørgsmål indsendt af Jeanne Christensen, København Øjeg har 2 hanilderhvalpe på 19 uger, hvornår kan jeg få dem kastreret? Testiklerne er veludviklet.
Skifter ildere tænder, i så fald hvornår.
Jeanne Christensen, København ØSvar fra brevkasse

Kære Jeanne
Det er ikke nødvendigt at kastrere ildere, men mange vælger alligevel denne løsning, da ildere har en tendens til at afmærke deres territorium, når de bliver kønsmodne. Ofte bliver ilderen også mere rolig og kælen efter en kastration.
I Danmark og USA er det tilladt at kastrere, ildere når de er fem uger gamle, i Sverige først når ilderen er et år. Det diskuteres hvorvidt det er etisk korrekt i så tidlig en alder, da det medfører at ilderen ikke udvikler kønslig adfærd og ilderen opnår heller ikke fuld størrelse. Desuden er der noget der tyder på at kastration før ildere er kønsmodne, disponerer dem for at udvikle kræft i bi-nyrene.
Jeg mener derfor helt klart, at du bør vente med at kastrere dine to ildere til de er over et år, da de på dette tidspunkt er kønsmodne, og har opnået fuld størrelse. Nej, ildere skifter ikke tænder.
Vil du vide mere om dette emne kan jeg informere dig om, at der kommer en ny ilderbog, "ilderen som kæledyr," på markedet her i september.
Med venlig hilsen
Karina Købke
 
Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål