Jeg bor på en gård med meget skov til.

Underkategori: Ræv

2002-12-18 01:27:42
Spørgsmål indsendt af Lotte, 14Jeg bor på en gård med meget skov til. Et stykke væk ligger der en rimelig stor skov og et stykke fra den en sø. I skoven er der en rævegrav, som også er i brug. Det kan man se. Udenfor er der aftryk af små poter, så hvilken tid er så bedst?
Der er også rådyr i den skov. Hvornår er det bedst at se dem på, og hvor er det bedst? i selve skoven eller i nærheden af søen?
Med venlig hilsen Lotte, 14Svar fra brevkasse

Hej Lotte
Ja, nu besvarer jeg dit spørgsmål lang tid efter du stillede det, så det er måske ikke så aktuelt længere.
Rævehvalpe bliver født omkring marts/april og kommer ud af graven sidst i april eller i begyndelsen af maj. Det er bedst at se rævehvalpene i maj og juni. I Juli og august begynder de så småt at jage føde selv, så nu kan det godt være svært at se hvalpene ved graven. Under alle omstændigheder er det nok nemmest at iagttage rævene meget tidligt om morgenen eller i skumringen om aftenen.
Jeg kan i øvrigt anbefale en bog, "ræven" af Sussie Pagh i serien Natur og Museum fra Naturhistorisk Museum, Århus. Der står mange fede ting i denne bog.
Rådyrene ses også bedst tidligt om morgenen, og da sikkert ved søen. Om dagen kan man nok også være heldig at "snuse" dem op inde i skoven.
Med venlig hilsen Henrik Hestbech

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål