Hjælp. .

Underkategori: Tiger

2003-01-24 12:52:26
Spørgsmål indsendt af Julie Langholz Nielsen, Nykøbing SJHjælp.
Jeg elsker helt vildt meget tiger, men det er jo en truet dyreart, så jeg hører ikke så meget om dem. Vil I ikke godt skrive lidt om tigerne, og hvor mange arter der findes i verden?
Julie Langholz Nielsen, Nykøbing SJSvar fra brevkasse

Hejsa
Tigeren er ganske rigtigt en truet dyreart og selv om den er fredet så falder bestandene alligevel flere steder, og enkelte af racerne er for nyligt helt udryddet.
Man deler tigeren op i 8 underarter eller racer, og heraf er de 3 uddøde.
1) Sibirisk tiger (Panthera tigris altaica). Dette er den største af racerne og hannerne kan blive 3,3 m lange og veje 300 kg (her er ikke medregnet ekstremt store dyr man måske kan finde i Guiness Rekordbog og lignende). Hunnerne er noget mindre. Den lever i det østligste Rusland og få dyr findes også i det tilstødende Kina og måske Nordkorea. Der findes ca. 400 i naturen og 490 i fangenskab.
2) Bengalsk tiger (Panthera tigris tigris). Her bliver hannerne omkring 2,9 m og vejer ca. 220 kg. Hovedudbredelsen ligger i Indien men enkelte dyr findes også i Nepal, Bangladesh, Bhutan og Myanmar (Burma). Der findes 3000-5000 i naturen og ca. 330 i fangenskab.
3) Indokinesisk tiger (Panthera tigris corbetti). Lidt mindre og mørkere end den bengalske tiger. 1200-1800 findes i naturen og 60 i zoologiske haver. Den lever i Thailand og de nærliggende lande Kina, Vietnam, Cambodja, Laos, Malaysia og Myanmar.
4) Sydkinesisk tiger (Panthera tigris amoyensis). En af de mindre racer, hvor hanner vejer ca. 150 kg og bliver 2,5 m lange. Det er den sjældneste race med kun 20-30 tilbage i naturen og 47 findes i kinesiske zoologiske haver. Den findes i det centrale og østlige Kina.
5) Sumatra-tiger (Panthera tigris sumatrae). Det er den mindste nulevende race med hanner på omkring 120 kg og en længde på 2,4 m. Den findes kun på øen Sumatra hvor ca. 400 menes at være tilbage. Omkring 210 findes i fangenskab.
Derudover er der altså 3 racer, der er blevet udryddet:
6) Kaspisk tiger (P. t. virgata). Levede engang fra Tyrkiet og over til Rusland og Mongoliet. De blev udryddet i 1950'erne
7) Java-tiger (P. t. sondaica). Levede på øen Java hvor den sidste sås i 1972.
8) Bali-tiger (P. t. balica). Fandtes kun på den lille ø Bali, hvorfra den blev udryddet omkring 1937.
Kenneth Worm

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål