Vil vi gerne vide

Underkategori: Skildpadde
Tema: Pasning, pleje, trivsel, aktiviteter, levevis

2014-12-15 01:53:16
Spørgsmål indsendt af Helle FrøsleeHej, vi påtænker os at få nogle sumpskildpadder i et bassin i haven, så vil vi gerne vide, om de kan overleve ude om vinteren, og om hvor dybt vand de skal havde. Kan I evt henvise os til nogen, vi kan ringe til med råd og vejledning.
Med venlig hilsen
Helle FrøsleeSvar fra brevkasse

Hej Helle.
Hvorvidt skildpadderne kan overleve på forsvarlig vis udenfor om vinteren, kommer an på, hvilket art det drejer det sig om. Men der vil altid kunne være en vis eller betragtelig dødelighed i en kold dansk vinter, så derfor vil jeg råde dig til at overvintre dyrene inden døre. Hvis de i naturen lever under kolde betingelser om vinteren (kommer således an på, hvilken art det er), så kan du anbringe dyrene frostfrit, typisk ved 5-10° C, i en balje el. lign., hvor de let kan bunde. Stil dem gerne på et dunkelt sted. Du kan læse mere om overvintring af sumpskildpadder i bogen ”Skildpadder som terrariedyr” af Hartmut Wilke. Den blev udgivet af Aschehougs Forlag i 2002 (der findes også tidligere udgaver af den bog, men de er ikke så gode som den nyeste fra 2002).
Eksperter i krybdyr kan du finde i Nordisk Herpetologisk Forening. Hvis du er generelt interesseret i krybdyr og padder, skulle du måske overveje at melde dig ind. Du kan også bruge foreningens forum på www.nhf.dk og dér stille flere spørgsmål. På foreningens hjemmeside kan du også melde dig ind.
Med venlig hilsen
Henrik Bringsøe
Nordisk Herpetologisk Forening

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål