Min søn på 9 vil gerne have et par dværg skægagamer.

Underkategori: Øgle
Tema: Pasning, pleje, trivsel, aktiviteter, levevis

2014-04-28 02:24:36
Spørgsmål indsendt af På forhånd tak for hjælpen.Hej
Min søn på 9 vil gerne have et par dværg skægagamer. Vi (tror nok) vi har styr på, hvad de kræver rent terrarie og pasningsmæssigt, men jeg er blevet i tvivl om, hvorvidt det er dumt at anskaffe sig dem i dvaleperioden. Jeg har læst at f.eks. leopardgekkoer kun beøver dvaleperiode, hvis de skal yngle. Gælder det også for skægagamer eller bør alle dyr (også unger)lægges i dvale?
På forhånd tak for hjælpen.Svar fra brevkasse

Hej anonyme familiefar!
Du har ret i, at I ikke bør anskaffe jer dyr, der befinder sig i et vinterhvil. Men det vigtige er her, at de skægagamer, som I agter at købe, er i fuld aktivitet og vigør. Det skal I selv direkte observere. Dvs. der skal i sælgerens terrarium være fuld belysning og varme, og dyrene skal have normalt aktivitetsniveau. De skal da have lov at tage sig en ”blunder” i dagtimerne, men hvis de forstyrres lidt (f.eks. ved at terrariet åbner, eller man prikker lidt på ruden), så bør de vågne og følge nøje med i, hvad der sker. De skal også æde, hvis et foderdyr slippes ind til dem (dog ikke, hvis de lige har fået et solidt måltid).
Det er en god regel, at dyr, som i naturen går i vinterdvale eller vinterhvil, også bør have en form for hvileperiode ved reduceret temperatur om vinteren i fangenskab. Det øger chancen for opdræt, som du selv er inde på. Det er ikke en nødvendighed for dyrene. Men derudover vil sådan et naturligt vinterhvil også medføre, at de vil kunne få et længere liv, fordi de på den måde fungerer i en naturlig årsrytme.
Med venlig hilsen
Henrik Bringsøe
Nordisk Herpetologisk Forening

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål