Kongepython feks hvor stort skal terraiet være

Underkategori: Slange
Tema: Pasning, pleje, trivsel, aktiviteter, levevis

2014-09-15 08:37:56
Spørgsmål indsendt af JonasHej brevkasse jeg vil gerne vide lidt om hvordan man passer en kongepython feks hvor stort skal terraiet være, hvor varmt skal der være i det osv.
venlig hilsen JonasSvar fra brevkasse

Hej Jonas.
Det vil nok være for omfattende at give dig en komplet pasningsvejledning for kongepython her i Dyrebrevkassen! Denne art bliver heldigvis ikke større end ca. 120 cm (men den er kraftigt bygget). Til én kongepython vil et terrarium på omkring 1 meters længde være i orden. Vil du have 2 dyr (hvilket er en god idé!), så giv dem et terrarium på 120-140 cm længde. Det indrettes tørt eller halvtørt med skjul i form af stabilt anbragte klipper og rødder. Benyt bund- og strålevarme. En god ventilation i terrariet er også væsentlig. I den kølige ende af terrariet vil ca. 29 grader være passende, og 35 grader på det varmeste sted. Sluk for varme og lys om natten. Der må ikke mangle en vandskål, hvor der altid er frisk drikkevand. Foderet består af forskellige gnavere, typisk mus.
I Nordisk Herpetologisk Forenings medlemsblad kan du læse mange gode artikler, f.eks. om hold af slanger. I år 2002 kan jeg allerede nu sige, at der vil være en udmærket artikel om pasning af netop kongepython. I juli/august-nummeret fra 1999 var der en glimrende begynderartikel om, hvordan man holder slanger i almindelighed. Endelig kan jeg anbefale ”Aschehougs Terrariebog”, skrevet af Davies & Davies. Du kan melde dig ind i vores forening via vores hjemmeside, www.nhf.dk
God fornøjelse!
Med venlig hilsen
Henrik Bringsøe
Nordisk Herpetologisk Forening

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål