Jeg ville gerne vide, om det er lovligt at holde næsehornsleguaner?

Underkategori: Øgle

2014-05-19 02:43:10
Spørgsmål indsendt af MartinHej brevkasse
Jeg ville gerne vide, om det er lovligt at holde næsehornsleguaner? Hvis det er, vil jeg gerne vide, hvor man kan finde noget om dem på nettet (jeg kan ikke finde noget)
Hilsen MartinSvar fra brevkasse

Hej Martin.
Ja, det er lovligt at holde næsehornsleguaner. Men du skal vide, at de er underkastet den strengeste form for international fredning, der eksisterer, så det er besværligt og dyrt at få fat i dem. De er nemlig på liste I af Washingtonkonventionen (CITES) eller bilag A af EF-forordningen, som gælder i Danmark. Det medfører, at det kun er muligt at købe fangenskabsopdrættede dyr, der er ledsaget af de nødvendige certifikater. Mig bekendt er der imidlertid ikke megen ulovlig handel med næsehornsleguaner, i hvert fald ikke i Europa, så der er heldigvis ikke den store risiko for, at de dyr, vi ser i handlen, er smuglede. Du kan læse mere om den fredning og procedurer for tilladelser m.m. på disse to sider hos Skov- og Naturstyrelsen:
http://www.skovognatur.dk/cites/liste/
http://www.skovognatur.dk/cites/liste/1497-2003%20DA.pdf
Som sagt er det kostbare dyr, og du skal i hvert fald have en pæn formue og være indstillet på at ofre adskillige tusinde kroner på projektet. Det er store dyr, der skal have et meget stort terrarium.
Det latinske navn for næsehornsleguaner er Cyclura (=slægtsnavnet), og ved at søge på det på Google kan du finde en masse oplysninger – nogle er gode, andre (ret mange) er ikke meget værd. Men det er jo ikke noget nyt, at du skal være kritisk, når du søger på internettet!
Med venlig hilsen
Henrik Bringsøe
Nordisk Herpetologisk Forening

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål