Jeg vil gerne vide noget om firben

Underkategori: Øgle
Tema: Pasning, pleje, trivsel, aktiviteter, levevis

2014-11-25 05:05:22
Spørgsmål indsendt af MichaelJeg vil gerne vide noget om firben, jeg har nemlig selv fundet et og jeg vil gerne vide, hvordan man skal passe det, og hvad det spiser. Det har en orange stripe på bagsiden af halen
hilsen MichaelSvar fra brevkasse

Hej Michael.

Vi skal først og fremmest finde ud af, hvilken slags firben du har fået fat i. Der findes nemlig rigtigt mange forskellige firben rundt omkring i verden, og de skal selvfølgelig passes på vidt forskellige måder.

Men tror du ikke, at det er et dansk firben? Der findes to arter i Danmark, nemlig skovfirben (også kaldet almindeligt firben) og markfirben. Jeg synes, du skulle kigge på Nordisk Herpetologisk Forenings hjemmeside (www.nhf.dk), da du under de danske krybdyr kan finde gode billeder af dem. Navnlig hanner af skovfirben kan godt være orange på undersiden af halen.
Hvis firbenet er en dansk art, skal du straks slippe det løs på det sted, hvor du fandt det. De danske krybdyr er nemlig fredet og må ikke fanges!
Hvis firbenet er en eksotisk art, der har været holdt som terrariedyr, så skal vi finde ud af, hvilken art det er. Hvis du vil have hjælp til det, kan du tage nogle gode og skarpe billeder af det, og du kan sende billederne til Dyrebrevkassen, hvorefter vi nok kan identificere firbenet.
Med venlig hilsen
Henrik Bringsøe
Nordisk Herpetologisk Forening

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål