Jeg har tænkt mig at købe 2 strømpebåndssnoge.

Underkategori: Slange
Tema: Pasning, pleje, trivsel, aktiviteter, levevis

2006-11-13 06:26:05
Spørgsmål indsendt af Patricia



Hej!
Jeg har tænkt mig at købe 2 strømpebåndssnoge. Kan man godt have 2 i samme terrarium? Hvor stort skal et terrarium  så være? Hvor lange bliver disse snoge? Hvordan skal buret se ud indeni? Jeg har hørt at bure med skydelåge er bedst! Vil du/i også anbefale det?
På forhånd tak!
Patricia



Svar fra brevkasse

Hej Patricia.
Det er godt, at du først undersøger til bunds, hvordan man holder strømpebåndssnoge, inden du køber nogle. Først vil jeg sige, at hvis du ikke allerede er medlem af Nordisk Herpetologisk Forening, så bør du blive det, for på den måde kan du få mange nyttige oplysninger om alle mulige spændende krybdyr og padder. Du kan blive meldt ind via vores hjemmeside www.nhf.dk og det koster 260 kr. om året. Gennem hjemmesiden kan du også købe tidligere numre af vores gode og flotte blad; f.eks. var der i november/december 1997 en udmærket artikel om pasning af strømpebåndssnoge.
Men jeg vil også give dig nogle generelle oplysninger om disse smukke strømpebåndssnoge.
Der findes henved en snes arter af strømpebåndssnoge (tilhører den slægt, der hedder Thamnophis), som stammer fra Nord- og Mellemamerika. De er meget variable i farvetegningen, og der findes desuden mange andre underarter eller varianter. De er meget slanke og gratiøse snoge, der (som navnet siger) har smukke længdestriber i forskellige farver. De bliver ikke særligt lange, idet de i reglen ikke bliver længere end omkring 80 cm, men de kan i sjældne tilfælde blive over 1 meter.
Jeg vil her nævne to arter, der er gode terrariedyr, og her vil jeg tillade mig at kalde dem ved deres latinske navne. I det centrale og sydlige U.S.A. har vi Thamnophis proximus, som er sortbrun med en gul til orange rygstribe og gulbrune til gulgrønne striber på siderne. I et kæmpe område af det østlige og centrale U.S.A. lever Thamnophis sirtalis, som har en grå og sort grundfarve, hvor der er afsat en tydelig gul rygstribe og lyse sidestriber. Andre arter kan også anbefales, men ses ikke så ofte herhjemme.
Deres naturlige levesteder er sædvanligvis frodige, men de er altid lysåbne med mange solpladser. Man kan sige, at strømpebåndssnoge i Nordamerika i grove træk lever i samme naturtyper, som vores danske snog lever i herhjemme. Dvs. der er sædvanligvis vandhuller og vandløb, hvor de kan finde deres hovedføde, nemlig padder og fisk.
Da strømpebåndssnoge er meget slanke, er særligt vigtigt, at der ikke er nogle revner og sprækker, som dyrene kan mase sig igennem! Et langt terrarium med mindstemålene 80 x 40 x 40 cm vil være passende til et par eller tre dyr, men det må naturligvis gerne være større. Jeg kan således bekræfte, at det vil være udmærket at holde to dyr sammen. Det vil være rigitigt godt at have to skyderuder fortil i terrariet. Men da disse snoge er meget slanke, kan de presse sig ud af de mindste åbninger og sprækker. Derfor skal ruderne slutte tæt, og du må ikke bruge tyndere glas, end skinnerne til skyderuderne er beregnet til. Jeg vil anbefale et temmelig tørt klima i terrariet, selv om deres naturlige levesteder ofte er mere fugtige. Hvis bundlaget er fugtigt, vil dyrene let kunne få skælbetændelse. Det er vigtigt, at der er et pænt stort vandbassin, som de vil svømme i.
En dagtemperatur på ca. 25-27  C vil være passende, men under varmelampen må temperaturen gerne komme op på 30-35  C.
Som foder bruger vi små ferskvandsfisk, og som et beskedent supplement kan bruges stykker af saltvandsfisk. Mange strømpebåndssnoge æder gerne regnorme. Arten T. sirtalis vil også kunne acceptere museunger. Men for at få en snog til at æde dette foderemne, kan det være nødvendigt at smøre lidt sild på musen, så snogen tiltrækkes af de rette duftstoffer.
Endelig skal du vide, at slanger og andre krybdyr ikke er kæledyr, så du skal ikke tage dem ud af terrariet mere end højst nødvendigt. De har det bedst, når de kan ligge for sig selv i fred og ro.
Med venlig hilsen
Henrik Bringsøe
Nordisk Herpetologisk Forening

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål