Jeg har tænkt mig at anskaffe mig 1 Dværgskægagame

Underkategori: Øgle
Tema: Pasning, pleje, trivsel, aktiviteter, levevis

2014-10-19 03:28:09
Spørgsmål indsendt af Karsten Jensen, VanløseHejsa
Jeg har tænkt mig at anskaffe mig 1 Dværgskægagame (Pogona Henrylawsoni) eller en Leopard Øgle (Gambelia wislizenii, hvor kan jeg finde mere info om netop denne art, på dansk). jeg har fået af vide at de omkring bliver 30 cm. Terrariet havde jeg forestillet mig skulle være B80xD60xH50, er det passende for 1 og måske en mere på et senere tidspunkt?.
Endvidere skal jeg høre om placeringen. Jeg ville sætte dem i stuen ved siden af sofaen i et hjørne, væk fra døren indtil stuen, er det et ok sted? Hvad med lyd og vibrationer fra musik og film. Jeg kan godt lide at se film og høre musik på et forholdsvist højt plan. Vil dette genere/stresse dem?
På forhånd tak
Karsten Jensen, VanløseSvar fra brevkasse

Hej Karsten.
Jeg kan se, at du allerede har stillet dine spørgsmål på et forum for krybdyr, og dér har du også fået flere svar.
For det første skal du ikke nøjes med at købe én skægagam eller én leopardleguan. Du bør derimod anskaffe dig et par eller 1 han og 2 hunner af den øgleart, du nu beslutter dig for.
Den terrariestørrelse, som du nævner, er for lille. Du skal op på en terrarielængde på 120 cm. Jeg formoder, at du er nybegynder, og så vil jeg klart anbefale dig at holde skægagamer i stedet for leopardleguaner.
Disse øgler har en god hørelse, og vi skal sørge for at give dem mest muligt fred og ro. Musik vil altid være støj for krybdyr, og så skal du sørge for at holde dette støjniveau mest muligt nede. Hvis du ikke har mulighed for at anbringe terrariet i et roligt lokale, så må du indrette dit værelse efter dyrene og dæmpe musikken meget.
Hvis du gerne vil holde krybdyr fremover, så tror jeg, at du vil have stort udbytte af at blive medlem af Nordisk Herpetologisk Forening, da vi f.eks. udgiver et flot blad med mange gode artikler om pasning og opdræt af krybdyr og padder. Det koster 300 kr. om året at være medlem, og du kan læse mere om indmeldelse her:
http://www.nhf.dk/info.html#medlem
Med venlig hilsen
Henrik Bringsøe
Nordisk Herpetologisk Forening

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål