Jeg har lige købt en agam og et terrarium hos

Underkategori: Øgle
Tema: Sygdom, parasitter, neutralisering

2014-10-06 05:02:12
Spørgsmål indsendt af Mikkel Larsen, Helsinge



Hej
Jeg har lige købt en agam og et terrarium hos en dyrehandler. Ifølge dem skulle jeg have fået det, der skal til for at agamen kan have det godt. Der var sand, vandskål, sten, grene og en varmelampe med. Desuden købte jeg noget vitaminpulver, som jeg skal ryste fårekyllinger i - er det nok eller skal den have mere?
I dag har jeg haft den ude for første gang, da opdagede jeg, at den ligesom har et sår ved ”numsen” - Hvad kan det være?, hvad skal jeg gøre ved det? Den spiser godt nok og virker meget aktiv.
Mikkel Larsen, Helsinge



Svar fra brevkasse

Hej Mikkel.
Du skriver blot, at du har en ”agam”. Sagen er den, at der er flere hundrede arter af agamer, som hver især stiller forskellige krav til deres omgivelser. Derfor vil det være nødvendigt, at du får oplyst artens navn (også det latinske), så du kan passe den korrekt. Men for de fleste arter vil det være bedst at holde et par og ikke blot ét enkelt eksemplar. Desuden er der den gode tommelfingerregel, at foderet skal varieres mest muligt, og så er det ikke nok kun at fodre med fårekyllinger, heller ikke selv om de måtte være rystet i vitaminpulver.
Ud fra en beskrivelse kan jeg ikke vurdere, hvad der kan være galt med din agam, når den har et sår ved enden. Jeg vil råde dig til at få fat i en dyrlæge med forstand på krybdyr, f.eks. dyrlæge Beth Fledelius fra Lyngby. Her kan du se hendes hjemmeside og dernæst ringe til hende:
www.krybdyrdoktor.dk
For en anden gangs skyld bør du først undersøge, hvordan dyrene skal passes, inden du køber dem. Det vil ikke være nok bare at lytte til dyrehandleren, for mange dyrehandlere har et dårligt kendskab til krybdyr (også selv om de sælger krybdyr).
Med venlig hilsen
Henrik Bringsøe
Nordisk Herpetologisk Forening

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål