Jeg har i nu 1

Underkategori: Skildpadde
Tema: Pasning, pleje, trivsel, aktiviteter, levevis

2008-11-13 08:41:20
Spørgsmål indsendt af Rasmus



Hej Dyrebrevkasse.
Jeg har i nu 1,5år haft en lille græsk landskildpadde. Den er omkring 2år nu. Indtil nu går den i et terrarie på 62x62x40cm. Bundlaget består af barkflis, og den har adgang til en lille stenhule, vand, varmelampe og foder. Her om vinteren består foderet af PRE Alpin Testudo. Både HERBS og normal.
Nu synes jeg så den skal have et større terrarie da det andet er lidt lille. Jeg hasr en bordplade som måler 1.5x0.6 meter. Den har jeg så tænkt mig at sætte 3 "vægge" på og så lave den sidste side af plexiglas. Ville det fint kunne fungere? Desuden er jeg lidt i tvivl om bundlaget. I de bøger og artikler jeg har læst om skildpadder bliver der anbefalet mange forskellige former for bundlag. Jeg synes barkflis er lidt for groft til en så lille skildpadde som min, og jeg ville så høre hvad du anbefaler? Den måler omkring 7cm i skjoldlængde og vejer omkring 80g. Måske en blanding af forskelligt bundlag ville være det mest optimale?
Med venlig hilsen Rasmus



Svar fra brevkasse

Hej Rasmus.
Jeg synes, det er fornuftigt at give din græske landskildpadde et større terrarium, der har en grundflade på 150 x 60 cm. Plexiglas er udmærket som terrariets forreste kant, men du skal bare være klar over, at det ridses meget let, når skildpadden hyppigt går op og ned ad plexiglaspladen. Og det vil den i reglen gøre, når der er en gennemsigtig side, for den kan have svært ved at finde ud af, at den ikke kan komme ud dér.. Almindeligt glas ridses også, men ikke lige så meget, og det sker heller ikke så hurtigt, fordi dets overflade er hårdere. Desuden er glas væsentligt billigere.
Egentlig kan jeg godt forstå, at du er blevet forvirret over alle de typer bundlag, som anbefales af forskellige landskildpaddeholdere. De temmelig forskellige løsninger på den udfordring skyldes, at der findes en række forskellige slags bundlag, der kan være egnede. Det er lidt en smagssag. Jeg vil her opremse forskellige egnede typer bundlag, og så må du prøve at vurdere, hvad du finder bedst, mest praktisk og pænest!
Du kan benytte forskellige former for grus og småsten. Rent afrettergrus eller akvariegrus vil være et par muligheder. Hvis du vælger akvariegrus, så skal du vælge en type uden meget skarpe kanter. Hvis gruset støver meget, så må du først vaske det i en stor spand i haven. Du skal dog vide, at grus og sten er tunge materialer, så både terrarium og bord skal være solidt bygget, og det kan være besværligt, når dette bundlag skal skiftes. Du kan også vælge en blanding af hampestrøelse og grus. Træflis kan også bruges, og det er et pænt materiale (det er bedst, hvis disse træstykker er temmelig findelte, så stykkerne ikke er for store, men undgå støvende savsmuld). Miljøstrø kan også være godt.
Med venlig hilsen
Henrik Bringsøe
Nordisk Herpetologisk Forening

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål