Jeg har en kornsnog som ikke har spist i fire uger.

Underkategori: Slange
Tema: Sygdom, parasitter, neutralisering

2014-07-12 03:44:19
Spørgsmål indsendt af Brian Nielsen.Hej dyrebrevkasse
Jeg har en kornsnog som ikke har spist i fire uger.
1. Er der noget galt?
2. Kan det det være orm, og hvordan behandler man det?
3. Går en kornsnog i dvale?
4. Hvor meget kalk skal de have og hvordan skal det bruges?
5. Hvilke planter kan der komme ind terrariet(250.L)?
6. Kan snogen tåle en Bregne?
Med venlig hilsen
Brian Nielsen.Svar fra brevkasse

Hej Brian
Da jeg ikke ved noget om, hvordan du passer din kornsnog, har jeg ingen mulighed for at sige, hvad der kan være galt. Jeg håber, at du har sat dig grundigt ind i, hvordan kornsnoge skal holdes i terrarium, FØR du købte snogen, for det er meget vigtigt, når vi holder dyr i fangenskab. Derudover kan jeg sige, at jeg tidligere (for få uger siden) her i Dyrebrevkassen har skrevet en temmelig lang forklaring om, hvordan kornsnoge bør passes. Jeg skrev svaret til Zara, så inde i slangeafsnittet kan du prøve at søge på tekststrengen ”Zara”.
Jeg vil også gerne understrege, at slanger skal have fred og ro, da de ikke er kæledyr. Hvis du håndterer og dermed stresser din nyanskaffede kornsnog for meget, vil den næppe trives så godt.
Hvis du har mistanke om, at slangen er syg, bør en dyrlæge med stor erfaring inden for krybdyr undersøge den. Et voldsomt ormeangreb vil kunne svække slangen, og så vil den nok ikke æde frivilligt. Men på den anden side så er praktisk talt alle kornsnoge i fangenskab opdrættede i fangenskab, og det er kun sjældent, at sådanne kornsnoge har mange orm, så jeg tror ikke, at det er problemet med din slange. Jeg vil anbefale, at du køber dine dyr direkte gennem private opdrættere, for derigennem vil du kunne få nogle gode ”staldtips” om, hvordan opdrætteren passer og avler dyrene.
I naturen går kornsnoge i dvale eller i en hviletilstand om vinteren. Men det er ikke nødvendigt i terrarium, og hvis du holder kornsnoge ved normal aktivitetstemperatur, vil de forblive aktive hele året rundt.
Hvis du fodrer med hele mus og andre hele hvirveldyr, vil de fra disse foderdyrs knogler få dækket deres behov for kalk.
Du kan evt. prøve at bruge forskellige robuste stueplanter i terrariet, men du kan sagtens risikere, at en voksen kornsnog vil ødelægge dem, når den kravle hen over dem. Umiddelbart vil jeg anbefale gummitræ (men den bliver høj), svigermors skarpe tunge og guldranke. Jeg tror, at en bregne vil blive ”tromlet” ned af en voksen kornsnog.
Med venlig hilsen
Henrik Bringsøe
Nordisk Herpetologisk Forening

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål