Jeg har en daggekko af arten Phelsuma madagascariensis

Underkategori: Øgle
Tema: Pasning, pleje, trivsel, aktiviteter, levevis

2014-07-27 07:54:04
Spørgsmål indsendt af Martin Andersen, HorsensJeg har en daggekko af arten Phelsuma madagascariensis madagascariensis. Jeg købte et par, men hunnen døde relativ kort efter indkøb (2 uger, hun havde en sygdom). Dette er 4 år siden, og i denne tid har hannen levet alene. Vil det være muligt at købe en hun på dette tidspunkt? Jeg vil skyde på, at hannen er 5 år.
Martin Andersen, HorsensSvar fra brevkasse

Hej Martin
Denne store art af daggekko fra Madagascar plejer at være et godt og robust terrariedyr, men blandt daggekkoer er hunnen i reglen den svageste, og du kan være uheldig, at den dør uden egentlige sygdomssymptomer. Daggekkoer trives bedst, når de holdes i par, altså én han og én hun. For nogle arter kan man også holde én han og to hunner i et terrarium, men det er ikke ideelt for Phelsuma madagascariensis.
Du skal således anskaffe dig én hun af P. madagascariensis, og den skal helst være mindst lige så stor som hannen eller evt. en anelse mindre. Her er det vigtigt, at du giver den nye hun de bedst mulige vilkår for at starte en ny tilværelse sammen med din gamle han! Når to dyr skal sættes sammen, er det altid bedst, hvis det er den stærke part, der sættes ind til den svageste. Dvs. at det er den svageste, der allerede føler sig godt tilpas og er på ”hjemmebane”, når det fremmede dyr bliver sat ind til den. Derfor vil det være bedst, hvis du i første omgang reserverer det terrarium, hvor du ønsker at de to dyr skal leve sammen fremover, til hunnen. Lad hunnen gå dér i tre ugers tid, så den er faldet godt til, inden hannen sættes derind. Hvis du følger de anbefalinger, har du gode chancer for at lykkes med dit projekt!
I Nordisk Herpetologisk Forenings blad havde vi i september/oktober 2002 en udmærket artikel om, hvordan du holder, passer og opdrætter daggekkoer. Den artikel er også rigtigt god til begyndere. Dét nummer kan du bestille fra foreningens hjemmeside,  www.nhf.dk hvor du også kan melde dig ind. Jeg kan allerede nu sige, at vi her i 2003 vil få endnu en interessant daggekkoartikel i vores blad, så du kunne nok få udbytte af at være med fra i år!
Med venlig hilsen
Henrik Bringsøe
Nordisk Herpetologisk Forening

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål