Hvor mange år lever en stordaggekko?

Underkategori: Øgle
Tema: Pasning, pleje, trivsel, aktiviteter, levevis

2014-10-05 02:47:50
Spørgsmål indsendt af På forhånd tak med mange rigtig meget kærlige hilsner PeterHvor mange år lever en stordaggekko? I min familie er vi i tvivl om det. Jeg ville også spørge om en stordagggekko kan leve sammen med en grønanole, eller et andet lille dyr, og nu hvor vi er inde på det med alder, hvor længe lever en grønanole?
På forhånd tak med mange rigtig meget kærlige hilsner PeterSvar fra brevkasse

Hej Peter.
Aldersrekorden for en stor daggekko (Phelsuma madagascariensis) ligger på omkring 10 år, men i reglen opnår de en alder på omkring 7 år – ved god pasning!
Jeg synes umiddelbart, at stor daggekko er lidt for voldsomt til grøn anole, men hvis terrariet er stort og rummeligt. Men jeg synes ikke, at du skal blande for mange arter sammen i samme terrarium. Den stærke art kan sagtens finde på at stresse den svage – uden at du lægger mærke til det i tide. I naturen er det helt anderledes, og forskellige arter tvinges ikke til at leve klods op og ned ad hinanden. Jeg synes, at du skal nøjes med at holde én art i hvert terrarium. Dvs. giv dine store daggekkoer et terrarium, som de kan have alene.
Grøn anole bliver ikke helt så gammel som stor daggekko. Absolut maksimum ligger på omkring 7 år.
Med venlig hilsen
Henrik Bringsøe
Nordisk Herpetologisk Forening

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål