Hvilke planter må man sætte ind til en grøn leguan?

Underkategori: Øgle
Tema: Fodring

2014-02-17 03:32:35
Spørgsmål indsendt af LarsHvilke planter må man sætte ind til en grøn leguan?
LarsSvar fra brevkasse

Hej Lars
Jeg gætter på, at dit hovedformål med at vælge nogle planter til din grønne leguan er, at der skal være nogle store flotte planter til at live op i dens terrarium, ligesom de endelig ikke må være giftige, så leguanen kan blive syg, hvis den æder dem.
Du skal være forberedt på, at SAMTLIGE planter, som du sætter ind i terrariet, vil blive ødelagt ganske hensynsløst før eller siden! Enten bliver de bidt i stykker, revet i stykker, eller også knækker de, når denne store øgler kravler og springer omkring i vegetationen. Somme tider kan man i supermarkeder gratis eller næsten gratis få nogle store planter, der måske er lidt skæve eller i øvrigt ikke ser helt perfekte ud. Sådan nogle kan du evt. anskaffe dig, men jeg synes ikke, at du skal bruge de store summer på den slags ”fornøjelser”! Ellers bør du købe nogle kraftige og gerne store planter, der generelt er nogenlunde billige, såsom gummitræ, stuebirk og Aechmea.
Prøv at se den oversigt, der er i bind 7 af Lademanns Have- og Planteleksikon under afsnittet ”Giftplanter”. Og desuden er bind 35 i samme serie et særbind, der hedder ”Giftige planter”, som bestemt også er værd at læse. Planter, som du typisk bør holde dig fra, er f.eks. Dieffenbachia og Nerie
Nogle bruger også plasticplanter i terrarier med grønne leguaner, men det er en smagsag, om man bryder sig om dem. Leguaner er ligeglade!
Med venlig hilsen
Henrik Bringsøe
Nordisk Herpetologisk Forening

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål