Hvad må man give en blue diamond at spise?

Underkategori: Øgle
Tema: Fodring

2014-09-30 10:02:53
Spørgsmål indsendt af Michelle, TorebyHvad må man give en blue diamond at spise?
Michelle, TorebySvar fra brevkasse

Hej Michelle
Faktisk findes der ikke noget krybdyr, der har ”blue diamond” som et anerkendt navn, men det er blot en rent kommerciel betegnelse, som nogle krybdyrhandlere med ”dollar-tegn i øjnene” er glade for at bruge, da den nok kan give et øget salg! ”Blue diamond” er bare nogle unger af grøn leguan, der har et blåligt skær! Ved at give dem et specielt foder får de denne farve, men leguanerne mister den igen, når de bliver voksne. Et rent fupnummer, vil jeg tillade mig at kalde det. Du skal bestemt ikke betale mere for dem end for andre grønne leguaner!
Grøn leguan er planteæder, og foderet bør langt overvejende bestå at bladmateriale som f.eks. mælkebøtter og skvalderkål. Det er generelt bedst med grønt fra naturen. Frugt bør ikke danne grundfoderet. Du skal bestemt ikke give ret meget kød, og kød kan sagtens undværes.
I Nordisk Herpetologisk Forenings blad kan du læse gode artikler om, hvordan man holder og opdrætter grøn leguan. F.eks. var der en opdrætsartikel i 1998 (det var i blad nr. 1), og i 1997-årgangen (i nr. 3) var der en nyttig artikel om foder til grøn leguan. Også her i starten af 2003 kommer der en udmærket og lærerig artikel om hold og opdræt af denne meget store øgle. Du kan købe de to numre fra hhv. 1997 og 1998, og du kan melde dig ind i NHF (og således modtage hele 2003-årgangen) via vores hjemmeside: www.nhf.dk
Du skal være forberedt på, at grøn leguan skal have et meget stort terrarium, og et leguanterrarium skal være højt med kraftige klatregrene! Desuden bør man ikke holde grønne leguaner alene, da de skal have selskab af andre grønne leguaner, dog aldrig mere end én han i terrariet. Men det kan også være svært at få andre leguaner til at leve fredeligt sammen, men det kan du læse mere om i 2003-årgangen af NHF’s blad.
Med venlig hilsen
Henrik Bringsøe
Nordisk Herpetologisk Forening

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål