Albino.

Underkategori: Slange
Tema: Sygdom, parasitter, neutralisering

2013-03-10 02:33:16
Spørgsmål indsendt af Danny



Hej, jeg har anskaffet mig 4 slanger, hvoraf den ene er en tigerpython albino. Den er stærkt dehydreret ekstrem tynd og så har røde/lyserøde plamager et par steder på siden, men om det er i skellet eller indeni kan jeg ikke rigtig se, manden der har haft den siger at den kun vil spise små kyllinger det er næsten det eneste han kunne få til at blive i maven. Den er blank og se på og har blanke øjne. Hvad kan det være? Smitter det? Hvad skal den eventuelt have når den er så ekstrem mager og dehydreret? Kan man hjælpe den med at drikke eller spise eller hvad? Jeg bor i Frederikshavn og bruger dyrlægerne i Lendum, kan de ringe nogen steder? Da de også er meget interesseret i at lære om slanger? Hvad er den bedste behandling for en slange der er forkølet? De slanger, jeg har købt, var alle dehydreret og havde lagt i en lille kasse i ca. 4 mdr. dog havde de stået i et varmerum, så de var ikke kolde eller fået træk. Jeg var rystet og købte dem af medlidenhed.. Den ene albino blev dog hurtigt meget levende da den havde lagt på nogle varmekabler natten over, den er utrolih livlig men har også lidt rødt på siden, men ellers pæn. Albinoer er de ofte mere aggresive end alm. tigerpythoner. Det skal lige siges at jeg ikke er nybegynder med slanger, og har haft mange forsk. bl. mandarin rottesnog og flower snake hvis I kender dem. Jeg håber, I kan hjælpe mig med at blive klogere.
Med venlig hilsen Danny



Svar fra brevkasse

Hej Danny
Først og fremmest vil jeg sige, at du nok ikke burde have anskaffet dig den slange, der var meget mager. Køb kun raske dyr, der virker stærke og friske!
Når du nu skriver, at du har temmelig megen erfaring med slanger, så burde du også melde dig ind i Nordisk Herpetologisk Forening (via http://www.nhf.dk ), hvis du da ikke allerede er medlem. Tidligere i år var der en længere artikel om tigerpython i vores blad (nr. 1 fra januar/februar 2002), og den vil du kunne læse med stort udbytte. Når du skriver, at det magre eksemplar har "røde/lyserøde plamager et par steder på siden", så tyder det meget på, at det er skælbetændelse, som netop er beskrevet og illustreret i NHF's blad nr. 3 fra 2002 i en artikel skrevet af dyrlæge Knud Steensborg.
Men jeg vil understrege, at det aldrig vil være muligt at stille en sikker diagnose ud fra en beskrivelse. Det er simpelthen nødvendig for mig at have slangen i hånden.
Det er godt, at du er gået til en dyrlæge med slangen, for det er den eneste rigtige måde at få helbredt slangen. Desuden bør alle andre slanger, der evt. har opholdt sig sammen med den syge tigerpython, også checkes af en dyrlæge, for det er muligt, at de er blevet smittet. Nye dyr bør altid holdes isoleret i karantæne, indtil man er helt sikker på, at de er sygdomsfrie.
Jeg vil anbefale dig, at du eller din dyrlæge i Lendum kontakter en krybdyrkyndig dyrlæge. Der er to dyrlæge i Jylland, som jeg vil kunne henvise dig til. Den ene er Knud Steensborg fra Abild Dyreklinik i Brabrand ved Århus (tlf. 8626 3511). Den anden mulighed er Thomas O. Larsen fra Dyrehospitalet på Hobrovej i Ålborg (tlf. 9811 7400).
Endelig bliver jeg også nødt til at fortælle dig, at det sandsynligvis bliver ulovligt at holde tigerpython inden for en nær fremtid (nok fra starten af 2003), fordi den er en meget stor kvælerslange. De kommende regler for hold af eksotiske dyr under dyreværnsloven kan du læse mere om på NHF's hjemmeside.
Jo, jeg kender godt Elaphe mandarina, som bestemt ikke er nogen begynderslange. Du har vist stillet spørgsmål om den tidligere på NHF's hjemmeside - ikke sandt?!
Med venlig hilsen
Henrik Bringsøe
Nordisk Herpetologisk Forening

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål