Zebramangust

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Zebramangust
Latinsk navn: Mungos mungo

Udbredelse
Zebramangusten lever på savannen i Syd- og Østafrika.

Facts
Zebramanguster er et rovdyr af desmerfamilien, med ry for at dræbe slanger og stjæle æg.
Kroppen er lang med korte ben, pelsen er grå med mørke striber på ryggen – deraf navnet zebramangust.
Den måler ca. 40 cm og vejer 1.500-1.800 gram.

Levevis
Zebramangusten lever i familiegrupper i huler under jorden. 
Hunnen får 2 hvalpe efter en drægtighedsperiode på 2 måneder. 
Familien hjælper med at passe ungerne.
De lever af øgler, fugle, små pattedyr, æg og insekter.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Carnivora

  • Familie: Viverridae



Tilbage til oversigten