Zebra

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Zebra
Latinsk navn: Equus burchelli boehmi

Udbredelse
Zebraen er udbredt i det sydlige Sudan og Østafrika, de lever på åbne savanner syd for Sahara.

Facts
Der findes flere arter af zebraer, hvor hver art kendes på stribernes mønstre. Striberne er sorte eller mørkebrune på hvid bund, hos føllene er de dog lys rødbrune.
Zebraen vejer ca. 250 kg, måler 240 cm i længden, og er ca. 125 cm i skulderhøjde.
Den kan blive 25-30 år.

Levevis
Zebraen er kønsmoden efter 2½-3 år, den er drægtig i 12 mdr. og får 1 føl.
Zebraen er et flokdyr, de lever i småflokke på op til ca. 16 medlemmer, 1 hingst med hopper og deres føl.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Prissodactyla

  • Familie: Equidae



Tilbage til oversigten