Vildkanin

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Vildkanin
Latinsk navn: Oryctolagus cuniculus

Udbredelse
Vildkaninen er udbredt i det sydlige Norden, Europa, Australien, New Zealand og Sydamerika.

Facts
Vildkaninens hoved er rundt, øjnene store og brune. Bagbenene er lidt længere end forbenene, halen er ret kort og busket.
Pelsen er tyk og ulden, ryggen er gråbrun med en rustrød plet i nakken, siderne og bugen er lysegrå til hvid. Farverne kan variere meget.

Levevis
Vildkaninen lever i landskaber, hvor det er muligt at skjule sig og hvor jorden er let at grave i.
Den lever i kolonier og bor i underjordiske gange, den selv graver.
Vildkaninen er kønsmoden efter 6-8 mdr., og efter en drægtighedsperiode på 28-30 dage føder den 4-6 kuld unger fra marts til november. Hvert kuld har 2-14 nøgne, blinde unger.
Efter 10 dage kan de se, og efter en dietid på 3-4 uger forlader ungerne hulen og klarer sig selv.
Vildkaninen lever af alle slags planter, knopper, blade, frugter og svampe.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Lagomorpha

  • Familie: Leporidae (Harefamilien)



Tilbage til oversigten