Vaskebjørn

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Vaskebjørn
Latinsk navn: Procyon lotor

Udbredelse
Vaskebjørnen lever vildt i bl.a. Nord- og Mellemamerika, og dens naturlige levested er skove med bække og søer.

Facts
Vaskebjørnen er aktiv om natten, hvor den ofte er på besøg i folks haver, for at se efter mad i skraldespandene. 
Vaskebjørnen har ikke fået sit navn uden grund, den vasker nemlig ofte sin mad.

Levevis
Vaskebjørnens parringstid er fra januar til marts. Den er drægtig i 63 dage, og får 1 kuld unger om året med 3-6 binde unger. Åbner øjnene efter 18-20 dage.
Dier i 7 uger og klarer sig selv efter 6 mdr.
I naturen er levealderen for en vaskebjørn mellem 2 og 6 år, dog findes der et eksempel på, at den kan blive op til 22 år i fangenskab.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Carnivora (Rovdyr)

  • Familie: Procyonidae (Halvbjørne)



Tilbage til oversigten