Vandbuk

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Vandbuk
Latinsk navn: Kobus ellipsiprymnus

Udbredelse
Vandbukken lever i Østafrika på savannen nær søer og vandløb i Rørskove og tætte flodbevoksninger

Facts
Gennemsnitslevealderen er 18-20 år.
Vægten er ca. 150-250 kg.
Kropslængde er ca. 180-220 cm. med en skulderhøjde på 120-133 cm.
Særlige kendetegn er en hvid ring om bagpartiet. 
Vandbukkens lang grove pels er brun.
Vandbukken er af kraftig bygning, hannen har kraftige horn med ringformede fortykkelser.

Levevis
Hunnen er kønsmoden efter godt 1 år og hannen efter 6 år.
I brunsttiden mødes hunnen og hannen ved at hannen gnubber hunnen med roden af
hornene, ofte omkring hunnens bagende. En række bestigninger finder sted indtil den endelige 
parring sker.
Parringsæsonen er november/december måned.
Vandbukken er drægtig i 13 mdr. og får 1-2 kalve.
Ungerne vejer 13-14 kg. ved fødslen.
Vandbukken er et flokdyr
Vandbukken lever af græs og blade.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Artiodactyla (Hovdyr)

  • Familie: Bovidae



Tilbage til oversigten