Ulv

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Ulv
Latinsk navn: Canis lupus

Udbredelse
Ulven findes i Europa, Skandinavien, i det nordlige Asien, endvidere i Nordamerika og mod nord mod Grønland. De lever i store skove, på åben terræn og i bjerge op til 5000 meter.

Facts
Ulves levetid er 14-16 år. 
Ulven vejer 25-55 kg, og er 110-140 cm lang, og 70-80 cm høj.
Ryggen er grågul, bugen lidt lysere, kæber og strube hvidlig, pelsen er tæt og ret grov.
Ulven ligner næsten en stor kraftig schæferhund, og er en udholdende løber, der springer og svømmer godt.
Ulve har nogle steder et dårligt ry. Før i tiden blev mange ulve slået ihjel, fordi man var bange for dem. Ulve er meget sky overfor mennesker, og de er slet ikke så farlige, som mange mennesker tror. I dag er der ikke særlig mange ulve tilbage. Det er næsten 200 år siden, at der har været ulve i Danmark. Men der er bl.a. ulve flere steder i Norge, Sverige og Tyskland. I hele Norden er ulvene fredede.
Ulvene er hundenes forfædre. Derfor kan man genkende meget af hundenes sprog fra ulvene. Ulve bruger ører, ansigt, hale og hele kroppen, når de kommunikerer. Desuden benytter ulve sig af lyde. Ulvene hyler f.eks., når de kalder på hinanden, eller når de vil fortælle andre ulve, hvor deres territorium går.

Levevis
Ulven er kønsmoden efter 2 år. Parringstiden dec./februar. Drægtig i 63 dage, føder 4-6 hvalpe.
Nyfødte hvalpe er uldhårede, de er blinde de første 10-12 dage. Dier moderen i 2 mdr. og klarer sig selv efter et ½ år, men bliver hos moderen til næste forår.
Ulven jager mest om natten, men også om dagen i mennesketomme områder.
Den lever af mindre pattedyr, vildt, æg og bær.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Carnivora

  • Familia: Canidae



Tilbage til oversigten