Tiger

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Tiger
Latinsk navn: Panthera tigris

Udbredelse
Tigeren lever i Asien og Sibirien.

Facts
Tigeren kan blive op til 15-20 år.
De kan veje mellem 120-300 kg, størst er dog den sibiriske tiger.
Tigeren kan blive over 2½ meter lang.
Den er rødbrun med mørke, lodrette striber, hvid bug og hvidt mønster i ansigtet.
Tigeren minder meget om løvens kropsbygning, men er slankere og betydelig større.

Levevis
Tigeren bliver kønsmoden når de er 3-4 år gamle.
Oftest sker parringen om vinteren, men kan dog forekomme hele året. Hannen opsøger hunnen når hun er i brunst og parrer sig med hende, hvorefter de skilles og hunnen opfostrer ungerne alene.
Tigeren er drægtig i 98-109 dage, hun føder 2-5 unger.
Ved fødslen er ungerne blinde, pelsen har de normale farver, og vægten er 1-1½ kg.
Diegivningen ophører ved 5-6 måneders alderen, men de begynder at æde kød, når de er 6-10 uger.
Tigeren lever af hjorte, vildsvin, hulepindsvin og fugle.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Cernivora
    Underorden: Aeluroidea

  • Familie: Felidae (Katte)



Tilbage til oversigten