Tapir

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Tapir

Udbredelse
Tapirer forekommer i alle tropeskove og subtropiske løvskovszoner fra Colombia til det nordlige Argentina.

Facts
Hannerne vejer 180-360 kg og hunnerne vejer 90-180 kg.
Tapiren har en kort snabellignende snude.
Der findes forskellige arter tapir, så dertil kommer også forskellige farver, men de mest udbredte farver er sorte, brune og grå.

Levevis
Tapiren er drægtig i op til 400 dage alt afhængig af, hvilken art der er tale om.
Ungerne vejer ca. fra 4- 7,5 kg ved fødslen.
Tapiren lever af at nippe unge skud af planter.
Tapiren kan udstøde en truende fnysen og lave en klikkende lyd med tungen.

  • Klasse: Mammalia

  • Orden: Perissodactyla

  • Familie: Tapiridae

  • Slægt: Tapiren er beslægtet med næsehorn

  • Arter: Der findes op til flere forskellige arter af tapirer.



Tilbage til oversigten