Tammarsvin

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Tammarsvin
Latinsk navn: Cavia porcellus

Udbredelse
Marsvinet stammer oprindeligt fra Sydamerika, men er i dag tam marsvin, udbredt over det meste af verden.

Facts
Marsvinet er en af de bedst kendte gnavere, og sandsynligvis den første af dem, der blev tæmmet.
Den har en buttet krop, korte ben og manglende hale.
Den kan måle op til 25-30 cm og veje 800-1.000 gram.
Farverne varierer fra sortbrun til lysbrun med lysere pletter.

Levevis
Marsvinets drægtighedsperiode er omkring 9 uger. Der fødes 2-4 unger, der kan løbe rundt efter få timer.
Hunnerne er kønsmodne allerede efter godt 1 mdr., hannerne efter 3 måneder.
Marsvinet lever af græs, blade, bark og frugter.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Rodentia

  • Familie: Caviidae



Tilbage til oversigten