Syvsover

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Syvsover
Latinsk navn: Glis glis

Udbredelse
Syvsovere er udbredt i Midt- og Sydeuropa, Asien og Afrika. I England er den blevet indført.

Facts
Syvsoveren ligner egernet, men er lidt mindre, og har ikke hårdduske på ørerne. Øjnene er mørkebrune, ørerne runde og ret små, halen er busket.
Pelsen er tyk og blød, ryggen er brunlig eller grålig, bugen lysegrå. Den har små mørke ringe om øjnene.
Syvsoveren måler 15-20 cm + halen 11-15 cm. Den vejer 75-180 gram.

Levevis
Syvsoveren lever i løvskove med rig undervækst, parker og større haver. Den er fortrinsvis natdyr.
Den sover i selvbyggede reder i hule træer eller andre skjulesteder.
Den ligger i dvale fra september til april, gravet ned i jorden.
Syvsoveren er kønsmoden efter 1 år.
Efter en drægtighedsperide på ca. 30 dage, føder den et kuld på 4-8 nøgne, blinde unger.
Ungerne åbner øjnene efter 3 uger, og efter en dietid på 4 uger og yderligere 4 uger klarer de sig selv.
Syvsoveren lever af blade, knopper, bark, frugt, frø, insekter og fugleunger.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Rodentia (Gnavere)

  • Familie: Gliridae (syvsoverfamilien)



Tilbage til oversigten