Sydmarkmus

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Sydmarkmus
Latinsk navn: Microtus arvalis

Udbredelse
Sydmarkmusen er udbredt i Europa, Lille- og Mellemasien.
Den er almindelig i det sydlige Jylland, men findes ikke i det øvrige Skandinavien.

Facts
Sydmarkmusen har små brune øjne, ørerne er små og afrundede. Pelsen er kort og glat, farven er brunlig grå.
Sydmarkmusen er 9-13 cm lang, halen måler 3-4 cm. Den vejer 15-50 gram.

Levevis
Sydmarkmusen er aktiv dag og nat, den graver gange i jorden og har mange huller der er skjult i græsset. Om vinteren bor den ofte i halmknipper eller i lader.
Den bygger rede i jorden foret med græs. Efter en drægtighedsperiode på 16-24 dage fødes 4-12 nøgne, blinde unger (den kan få 3-6 kuld om året) . Ungerne får øjne efter 9-10 dage, afvænnes efter 12 dage og klarer sig selv efter 21 dage.
Sydmarkmusen lever af græs, grønsager, korn og rodfrugter.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Rodentia (gnavere)

  • Familie: Cricetidae (Hamsterfamilien)



Tilbage til oversigten