Struds

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Struds
Latinsk navn: Struthio camelus

Udbredelse
Strudsen lever i Syd- og Østafrika. De holder mest til i åbent landskab med ringe dækning.

Facts
Strudsen kan blive 20-30 år. 
Den vejer ca. 135 kg, og kan blive op til 2½ meter høje.
Hannens typiske farve er sort med hvide vinger og hale, hunnen er gråbrun.
De lange ben og halsen er næsten nøgne, og huden er grålig eller rødlig.
Strudsen er en ikke-flyvende fugl – dens vægt, små vinger og utilstrækkelige vingemuskler gør, at den ikke kan flyve.
Den er en hurtigløber, og kan nemt komme op på 65 km/timen.

Levevis
Strudsen er kønsmoden efter 3-4 år.
Rugetiden er ca. 40 dage. Reden er en fordybning i jorden, hvori alle hunnerne fra en flok lægger deres æg, fra 15-60 stk. (hver hun lægger 6-8 æg).
Ungerne kan følge forældrene så snart de er tørre, og når de er 1 mdr. gamle, kan de løbe lige så hurtigt som de voksne.
Strudsen lever i flokke på 10-15 dyr.
Den lever af bær, blade, rødder, insekter og krybdyr.
Strudsen har få fjender, idet den kan løbe fra de fleste, eller den kan forsvare sig med kraftige spark fra de lange ben.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Struthiones

  • Familie: Struthionidae



Tilbage til oversigten