Strandtudse

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Strandtudse
Latinsk navn: Bufo calamita

Udbredelse
Strandtudsen er udbredt i Vesteuropa, Sydsverige, det vestlige Rusland og Schweiz. I Danmark ret almindelig ved kysterne.

Facts
Strandtudsen måler 6-8 cm. Har samme ydre som skrubtudsen, hovedet er dog smallere og bene kortere.
Hannen har nogle sorte hornrande på over- og indersiden af de første 3 fingre, og en stor kvækkepose.
Rygsiden har en mængde flade vorter, farven varierer fra olivengrøn til brunlig. Midt ned af ryggen findes en smal, gul stribe. Bugen er grålig hvid med mørkegrå pletter.

Levevis
Strandtudsen holder til i alle landskabsformer, foretrækker let sandet jord. Overvejende natdyr. Opholder sig i selvgravede huler om dagen.
Strandtudsen kan løbe hurtigt, svømmer godt, klatrer og graver.
Parringstiden er fra april - maj. Parringen foregår i vandet.
Ægsnore i 1-2 rækker, klækkes efter 3-7 dage. Haletudserne forvandler sig efter 6-7 uger og forlader vandet. Levetid op til 15 år.
Strandtudsen lever af snegle, orme, biller og larver.

  • Klasse: Amphibia (Padder)

  • Orden: Anura (Springpadder)

  • Familie: Bufonidae (Tudser)



Tilbage til oversigten