Springhare

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Springhare

Udbredelse
Springharen lever i Øst og Sydafrika.
Springharen lever i lav græsbevoksning.
Springharens bagben er meget lange, hvorimod forbenene er korte. De har lange øre og store udstående øjne.

Facts
Springharen bliver op til ca. 40 ca. dertil kommer dens buskede hale, som er lige så lang som kroppen.
Springharens pels er ensfarvet gulbrun bortset fra halespidsen, som er sort.

Levevis
Springharen føder kun 1 unge ad gangen. Meget sjældent 2.
Ungerne er fuld udviklede og åbner øjnene 2 dage efter fødslen.
Springharen er kun aktiv om natten.
Den spiser kun om natten og føden består af planteløg, jordstængler og planter.

  • Klasse: Mammalia

  • Orden: Rodentia

  • Familie: Pedetidae



Tilbage til oversigten