Sneugle

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Sneugle
Latinsk navn: Nyctea scandiaca

Udbredelse
Sneuglen lever på tundraen på den nordlige halvkugle.

Facts
Sneuglehannen er næsten helt hvid, hvorimod hunnen har brunsorte pletter i den hvide fjerdragt.
Sneuglen er godt camoufleret i det kolde liv mod nord, og de mange fjer på fødderne holder på varmen.
Sneuglen lever alene uden for yngletiden.
Den måler 50-60 cm, og vejer ca.2 kg.

Levevis
Sneuglen er kønsmoden ved 2 års alderen.
Den bygger ingen egentlig rede, men lægger de 8-10 æg direkte på jorden.
Ungerne klækkes efter en rugetid på 30-35 dage.
Sneuglen lever af mus og lemminger.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Striges (Ugler)

  • Familie: Tytonidae (Slørugler)



Tilbage til oversigten